eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Élet-halál között lebegett a Fehérvár fiatal labdarúgója, edzője mentette meg

A Fehérvár FC 15 éves utánpótlás-játékosa, Szemán Milán egy összefejelést követően rosszul ért talajt, eszméletlenül feküdt a gyepszőnyegen, epilepsziás rohamot kapott és nem adott életjelet magáról, ekkor lépett közbe edzője, Palkovics István.

Ügyvezetői elismerésben részesült a klub egyik utánpótlás-vezetőedzője, Palkovics István, aki csapatának egyik edzésén fiatal játékosa sérülését követően nagy lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, megelőzve ezzel a komolyabb bajt – olvasható a Fehérvár FC közösségi oldalán.

Az esetről részletesebben a feol.hu számolt be: a nyári edzésen egy ártatlannak tűnő helyzetben összefejelt a Fehérvár FC két, fiatal labdarúgója. Egyikük, Szemán Milán rosszul ért talajt, eszméletlenül feküdt a gyepszőnyegen, epilepsziás rohamot kapott, nem adott életjelet. A társak és a lelátón helyet foglaló szülők, hozzátartozók sokkos állapotba kerültek. A futballista életét a pályára rohanó edzője, Palkovics István mentette meg.

„Szemán Milán a földre rogyott, lenyelte a nyelvét, azonnal rohantam be a pálya széléről, néhány másodperc elteltével már ott voltam mellette.

Még a levegőben volt, a gyepszőnyegre érkezés előtt, amikor éreztem, indulnom kell, mert nagy baj van. Epilepsziás rohamot kapott, rángatózni kezdett.

Érkeztek többen a lelátóról, valamint a többi pályáról is az edzők, ugyanis velünk azonos időben, másutt is zajlottak a gyakorlások” – nyilatkozta a klubnál három esztendeje dolgozó edző.

„A játékostársak érthetően nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, korábban nem kerültünk ilyen szituációba, remélem, nem is fogunk soha többet. Lenyelte a nyelvét, szájzárat, majd epilepsziás rohamot kapott. Megharapta a kezem, két ujjammal alig fértem hozzá a nyelvéhez, amit ha nehezen is, de sikerült előrehúznom. Testnevelő tanárként dolgozom Polgárdiban, annak idején, Szombathelyen, a tanárképzőn tanultuk az életmentést, aminek most nagy hasznát vettem” – tette hozzá a szakember.

Eközben értesítették a mentőket, akik percek alatt a pályán voltak és átvették az irányítást. A fiatal labdarúgó végül a mentőautóban tért magához, stabilizálták, aztán elindultak vele a kórházba „Kritikus percek voltak, amikor élettelenül feküdt a füvön, előbb lila, majd fehér lett az arca, úgy gondoltam, bekövetkezett vagy bekövetkezik a tragédia” – mondta Palkovics István, aki a történtek után maga is sokkos állapotba került az öltözőben.

„Húsz percig néztem magam elé, majd elkezdtem sírni.”

Szemán Milán, aki azóta már jól van és újra a csapattal edz, a megyei hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy gyakorlatilag minden kiesett, semmire sem emlékszik, csak arra, hogy a mentőben magához tért. „Három napot töltöttem a fehérvári kórházban, nem fájt semmim, nem találtak semmi rendellenességet” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×