eur:
389.37
usd:
361.17
bux:
68422.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott  kanadai szövetségi kapitánya a Dániában zajló női jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Egyesült Államok-Magyarország mérkőzésen Herningben 2022. szeptember 1-jén.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Bo Amstrup

Eldőlt Pat Cortina magyar hokikapitányi sorsa

Közleményt adott ki a Magyar Jégkorong Szövetség.

Két évvel, a 2024-2025-ös idény végéig meghosszabbították Pat Cortina kapitányi szerződését a női jégkorong-válogatott élén - közölte a szövetség portálja.

A szerződés tartalmaz egy plusz opciót a 2025-2026-os olimpiai szezonra.

A kanadai szakember közben megtarthatja állását a német Riessersee csapatánál, programütközés esetén Cortinát Magyarországon kell helyettesíteni, ezt a feladatot Delaney Collinsra bízták.

"Bízunk az eddigi stábban, az volt a prioritás, hogy velük folytassuk a munkát, és reméljük, hogy újra együtt élünk el sikereket. Amikor esetleg Pat nem tud a csapattal lenni németországi feladatai miatt, akkor Delaney a megbízott szövetségi kapitány, ez a legutóbbi idényben sem okozott fennakadást" - közölte Kolbenheyer Zsuzsanna női szakágvezető.

Pat Cortina 2019 tavasza óta végzi a munkát, vele jutott a csapat a világelitet jelentő A-csoportba. Ő az első edző a hokitörténelemben, aki férfi és női csapatot is az elitbe vezetett.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Erős bejelentést tett Szijjártó: Kína előtt megnyílhat az út Paks II.-nél egy új megállapodással

Erős bejelentést tett Szijjártó: Kína előtt megnyílhat az út Paks II.-nél egy új megállapodással

Legalább 16 darab megállapodást írhat alá a magyar kormánnyal e heti látogatásán Hszi Csin-ping kínai elnök, ebből pedi egy a nukleáris energia teljes portfólióját lefedő együttműködés lehet – jelentette be hétfő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az örmény kollégájával tartott hétfői sajtótájékoztatón. Korábban felmerült már, hogy akár Kína is beléphet a Paks II. projektbe, amit ez a tervezett egyezmény lehetővé is tenne.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×