eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
The spot where clashes between aek and Dinamo Zagreb hooligans with the result the the death of a 22 year-old AEK fan took place outside of the AEK stadium at 7/8/23 (Photo by Giorgos Arapekos/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Giorgos Arapekos/NurPhoto via Getty Images

Az UEFA elnöke rámutatott a futball "rákjára"

Alexander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke sürgeti, hogy a kontinens országai segítsenek felszámolni a futballhuliganizmust, melyet a sportág rákjának nevezett.

Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnökkel folytatott athéni megbeszélése után a szlovén sportvezető úgy fogalmazott, a probléma Európa-szerte érzékelhető, ezért összefogásra van szükség, hogy elkerüljék a múlt hetihez hasonló tragikus esetet, amikor az AEK Athén–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtezős párharc első felvonását megelőző éjszaka a szurkolói összecsapásokban egy görög drukkert halálra késeltek.

„Ez a futball rákja, ők nem szurkolók. Olyan helyzetbe jutottunk, amikor azt kell mondanunk, hogy elég volt. Meg kell állítanunk ezt. Az erőszak és a huliganizmus nem csak görög probléma”

– jelentette ki Ceferin, aki szerint az európai országoknak, intézményeknek és a médiának együtt kell működniük a jelenség megszüntetéséhez.

Micotakisz arról számolt be, hogy Görögország a szabályok további szigorítását vizsgálja a sportesemények során tapasztalható erőszak megszüntetése érdekében.

A múlt heti, tragikus eseményekből fakadó előzetes letartóztatások politikai feszültséghez vezettek Görögország és Horvátország között, de Jorgosz Gerapetritisz görög külügyminiszter arról biztosította horvát kollégáját, hogy a több mint száz fogvatartott jogait maradéktalanul tiszteletben tartják.

Az AEK Athén-Dinamo Zagreb párharc múlt heti első felvonását a 29 éves Mihalisz Kacurisz halála miatt elhalasztották, így az első mérkőzést kedden a horvát fővárosban rendezték, az athéni visszavágó pedig szombaton lesz, melyet az AEK 2-1-es előnyből vár.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×