eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Forrás: twitter / Kerkez Milos

Kerkez Milos máris felvette a Premier League ritmusát

Kerkez Milos bemutatkozott a Premier League-ben. A 19 éves magyar válogatott balhátvéd végigjátszotta a West Ham United ellen 1-1-re végződött bajnokit.

A Bournemouth a Neto – Aarons, Zabarnij, Senesi, Kerkez – Biling, Rothwell – Brooks, Christie, Anthony – Solanke tizeneggyel kezdett, öt cserejátékos állt később be, Hill, Mepham, Kluivert, Moore és Semenyo. Érdekes, hogy az új edző, Andoni Iraola a két, még Kerkeznél is drágábban vett új játékosnak, Hamed Junior Traorénak (25,62 millió euró) és Alex Scottnak (23 millió euró) még nem adott játéklehetőséget. pedig Traoré ott ült a kispadon.

A West Ham szerzett vezetést az 51. percben Jarrod Bowen góljával, Dominic Solanke a 82. percben egyenlített. Érdekes, hogy egy héttel ezelőtt a „Kalapácsosok” ajánlatot tettek Solanke megvételére, de ezt a Bournemouth elutasította.

Kerkez Milos bemutatkozása kapcsán klubja Twitter oldala azt emelte ki, „Ennek a srácnak sok energiája van”. Meg azt is, hogy különösen a támadások segítésében tűnt ki.

A 24. hu kiemelte az Opta elemző rendszer alapján: „2016 májusa óta ő az első magyar, aki pályára lépett az angol élvonalban, akkor Bogdán Ádám védte a Liverpool kapuját.

Kerkez Milos a földön tíz párharcából hatot nyert meg, a levegőben ötből négyet. Volt három felszabadítása és két szerelése, 68 alkalommal ért labdába, és 28 pontos passza volt (78 százalékos pontosság mellett), volt egy kulcsátadása is. Négy beadásából egy talált társat.”

Teljesítményét értékelte az NTStats is.

A Daily Echo a Bournemouth második legjobb játékosának találta, a BBC-nél a középmezőnyben volt osztályzatával:

Az Angliában élő magyar újságíró, Bocsák Bence fantasztikusnak minősítette Kerkez Milos bemutatkozását, kiemelve: a legtöbb szabadrúgást harcolta ki (3), a Bournemouth-ból ő nyerte a legtöbb párbajt (10), 6 labdát szerzett vissza és 1 helyzetet kialakított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×