eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Meglepetés: magyar csapatot éltettek a Rapid Wien szurkolói - fotók

A Debrecen elleni csütörtöki, bécsi Konferencia-liga-mérkőzésen meghökkentő koreográfiával álltak elő a hazaiak szurkolói a lelátón.

Mint azt az Infostart is megírta, döntetlent játszott az Európa Konferencia-liga csütörtöki selejtezőjén a Debrecen labdarúgó-csapata a Rapid Wien ellen.

A mérkőzésen kisebb meglepetést okozott, hogy az osztrák csapat szurkolótábora zöld-fehér színekkel és címerrel állt elő. A magyarázat: a 124 éves osztrák csapat és szurkolói hagyományosan baráti kapcsolatot tartanak fenn az ugyanazon évben alapított Ferencvárosi TC-vel. A két klubnak még a színei is azonosak.

Az apropót mindezen túl az adta, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőből kiesett Ferencváros Hamrun Spartans elleni Kl-mérkőzése még tartott, amikor a Rapid Wien-Debrecen párharc megkezdődött. A Fradi egyébként 6:1-re nyert idegenben.

A mérkőzésekkel kapcsolatban egyébként a vg.hu megjegyzi: jelentős a különbség a bécsi és a debreceni csapat játékosainak összesített piaci értékében. Ez a Transfermarkt szerint

  • a Rapid Wiennél 23,73 millió eurót kóstál,
  • a Debrecen 8,88 milliónál tart.
  • A Ferencvárost rekord 49,2 millió euróra taksálják, míg
  • Hamrun Spartan alig 5 millió eurót ér.

Igaz, a nemzetközi dimenzióban ezek az összehasonlítások nem bírnak abszolút érvénnyel - lásd a feröeri KÍ Klaksvík menetelését, amely kiejtette a magyar bajnok Ferencvárost (majd a svéd bajnokot is, és nyert a norvég bajnok ellen is), pedig csapatértékben alig felét tudja felmutatni a Hamrunénak.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×