eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Varga Zsófia és az ukrán Tajszija Udodenko (j) a csehországi női kosárlabda Európa-bajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Ukrajna mérkőzésen Királyváradon (Hradec Kralove) 2017. június 19-én. (MTI/EPA/Milan Kammermayer)
Nyitókép: (MTI/EPA/Milan Kammermayer)

Tizenöt év profi sportolás után visszavonul egy válogatott kosárlabdázó

A 75-szörös válogatott sportoló a győri NB I/B-s és egyetemi együttesek csapatvezetője lesz.

"Minden sportolónak megfordul egyszer a fejében, hogy abbahagyja a profi sportot, és engem is foglalkoztatott a kérdés így harminc év fölött. Igazán akkor fordult meg először a fejemben, amikor bajnoki döntőbe kerültünk az előző szezonban" – fogalmazott Varga Zsófia.

"Amikor idekerültem a 2015/16-os idényben, akkor is egy ezüsttel kezdtem, és úgy gondoltam, mi lenne, ha ezüsttel is fejezném be. Ezzel keretbe foglaltam a győri pályafutásom."

Varga Zsófia csaknem 15 év profi év után fejezi be pályafutását.

A játékos Ajkán ismerkedett meg a kosárlabdával, majd Nagykanizsára került, onnan pedig Zalaegerszegre, ahol sikerült kiharcolnia az NB I-es tagságot, fél év múlva pedig már az akkor is jó erőkből álló Sopronba került. Itt további egy évet húzott le, bajnokságot és kupát nyert. Innen visszaigazolt Zalaegerszegre, ahol végül négy szezonon keresztül erősítette a csapatot.

A sportoló a zalai évek után Győrbe igazolt, ahol az első idényében döntőbe jutott és ezüstérmet nyert. Varga Zsófia összesen nyolc szezonon keresztül erősítette a győrieket, a magyar bajnokságban 138 alkalommal lépett pályára zöld-fehérben, ezalatt két magyar bajnoki ezüstöt, és két bronzot nyert, amihez társul még két Magyar Kupa-bronz is.

A válogatottban 75 alkalommal képviselte Magyarországot, legjobb eredménye egy Európa-bajnoki 7. hely, aminek a megszerzése után vissza is vonult a válogatottól 2019-ben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×