eur:
393.07
usd:
362.31
bux:
65913.47
2024. február 29. csütörtök Elemér
Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás előfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Két magyarért izgulhatunk a 200 m hát döntőjében

Kovács Benedek a második, Kós Hubert a harmadik idővel bejutott a döntőbe 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek ötödik napján.

Kovács - aki tavaly döntőt úszott ebben a számban a Duna Arénában, majd a római kontinensviadalon ezüstérmet nyert - az első elődöntőben kapott helyet. A 25 éves magyar versenyző a 14. idővel (1:58.17) lépett tovább a délelőtti előfutamból, az elődöntőben pedig 1:55.89-es idővel megjavította egyéni csúcsát (1:56.03).

"Ezért jöttem, ezért edzettem ennyit. Nagyon jó volt a szélen úszni, hiszen a falról nem jönnek vissza úgy a hullámok, a mellettem lévő spanyolról meg tudtam, hogy másik számban is megy majd, így nem fogja annyira nyomni" - mondta az MTI-nek Kovács, aki így viszont a pénteki fináléban az 5-ösön, középen úszik majd. "Soha nem volt még ilyen, nagyon kíváncsi leszek rá. Holnap újra szeretnék jobbat úszni, az Eb-n már sikerült, igaz, ott a középdöntőben lehetett kicsit spórolni."

A második elődöntőben volt érdekelt Kós Hubert, aki a harmadik idővel (1:57.27) várta a rajtot. Az Egyesült Államokban a legendás Michael Phelps korábbi edzőjével, Bob Bowmannel készülő magyar versenyző magabiztos teljesítménnyel, egyéni legjobbjától (1:55.95) mindössze négy századdal elmaradva megnyerte futamát.

"Próbáltam nem nézelődni, csak a saját versenyemmel foglalkoztam. Bobbal azt beszéltük meg, hogy az első száz igazán fontos, utána láttam, hogy a többiek nem jönnek, ezért vissza is vettem" - mondta Kós, aki hozzátette, nagyon örül annak, hogy Kováccsal együtt úszhatnak majd, hiszen évek óta "tervezik", hogy egyszer együtt lesznek majd a vízben egy vb-döntőben.

Erre pénteken magyar idő szerint 13.59 órakor kerül sor.

(A nyitóképen: Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás előfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×