eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Kós Hubert Európa-bajnoki bronzérmes válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 14-én, a magyarországi vizes vb kezdete előtt négy nappal. 191 ország jelezte részvételét a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó, a szervezők szerint elképesztően magas színvonalúnak ígérkező vizes világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Kós Hubert országos csúccsal 7. a vb-n

Kós Hubert országos csúccsal a hetedik helyen végzett 100 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyein

Az Arizona State egyetemen Bob Bowmannek, a legendás Michael Phelps edzőjének irányításával készülő Kós a hétfői előfutamok során 53.12-es idővel Cseh László 2012-es országos csúcsát javította meg, majd az elődöntőben öt századdal maradt el ettől az eredménytől, így összesítésben a hatodik helyen került a fináléba.

A döntőben a 20 esztendős magyar versenyző parádésan kapta el a rajtot (53 századmásodperces volt a reakcióideje), féltávnál hatodikként fordult, gyengébb idővel, mint az előfutamban. A második hosszon látszódott, hogy az érmekért zajló csatába nem tud beleszólni, de egy nappal korábban felállított országos rekordján így is javítani tudott egy századot.

"Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy valaha is száz háton fogok világbajnoki döntőt úszni. Most megint sikerült országos csúcsot úsznom, ami rendkívül pozitív a kétszáz hát előtt" - nyilatkozta Kós, aki egyúttal elárulta, hogy szerdán nem áll rajthoz 200 méter vegyesen. Megjegyezte, noha abban a számban tavaly Európa-bajnoki címet nyert, itt most bebizonyosodott számára, hogy a 200 méter hát lesz a fő száma.

Eredmények:

férfi 100 m hát, világbajnok: Ryan Murphy (Egyesült Államok) 52.22 másodperc

2. Thomas Ceccon (Olaszország) 52.27

3. Hunter Armstrong (Egyesült Államok) 52.58

...7. KÓS HUBERT 53.11

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×