eur:
393.19
usd:
362.79
bux:
65937.9
2024. február 29. csütörtök Elemér
A 38. Lidl Balaton-átúszás teljes távjának résztvevői a révfülöpi rajt után 2020. augusztus 1-jén. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítenek.
Nyitókép: A 38. Balaton-átúszás teljes távjának résztvevői a révfülöpi rajt után 2020. augusztus 1-jén. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítenek. MTI/Vasvári Tamás

Itt a Balaton-átúszás új időpontja!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével - a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 41. Lidl Balaton-átúszást 2023. július 23-án vasárnap megrendezi.

A szombatra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön közölték, hogy a Révfülöp-Balatonboglár közötti átúszást aznap biztosan nem tartják meg. Péntekre pedig kiderült, a tervezett új időpont végleges, a július 23-án, vasárnap indulhatnak neki a távnak a kihívásra vállalkozók.

Az eseménynek külön, folyamatosan frissülő oldala van az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (itt). Eszerint az úszás kezdetén gyenge, vagy mérsékelt (10-20 km/h) változó irányú légmozgás várható. A délelőtti óráktól délnyugati irányból kissé megélénkülhet (25 km/h körül) a szél.

Kezdetben sima lesz a víz, később délnyugat-északkeleti vonulással mérsékelt hullámzás (20 cm hullámmagasság) kialakulhat.

Túlnyomóan napos száraz, meleg idő várható, reggel a parton 20, délután 29 fok körüli hőmérséklettel. Erős napsugárzásra lehet számítani.

A víz hőmérséklete 26 fok körül alakul majd.

A szervezők a visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban tudnak új nevezéseket fogadni, ezért az online nevezést mindhárom versenyszámra megnyitják, de az legkésőbb szombat délelőtt 10 órakor újra lezárásra kerül.

Az eseményen helyszíni nevezés egyik versenyszámra sem lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×