eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Fotó: twitter

Most már biztos: távozik az olasz sztáredző

Luciano Spalletti megerősítette, hogy a szezon végén távozik a Napoli vezetőedzői posztjáról, s egyelőre nem szerződik új helyre, pihenőt tart.

A 64 éves edző vezette ebben a szezonban a több mint 30 év után ismét bajnoki címet nyerő Napolit. A különösen az idény első kétharmadában kiválóan szereplő gárda már öt fordulóval a zárás előtt bebiztosította az elsőségét.

Azóta Spalletti többször is célzott arra, amit most megerősített: távozik.

Hétfő délután, a covercianói edzőközpontban tartott Inside the Sport 2023 eseményen úgy fogalmazott, hogy kimerültnek érzi magát, és szüksége van arra, hogy egy kis távolságot tartson a futballtól.

A Napoli, illetve Aurelio De Laurentiis elnök kész volt egy évvel, 2024 nyaráig meghosszabbítani a pályafutása első olasz bajnoki címét nyerő Luciano Spalletti szerződését, de az edző azt kérte, ettől tekintsenek el.

Az elnök a RAI 3 Che Tempo Fa műsorában vasárnap elmondta, hogy Spalletti kérte ezt a lépést, nem pedig a klub döntése.

A Napoli most új vezetőedzőt keres. A korábbi hírek szerint felvetődött Antonio Conte neve is, de a legesélyesebb jelölt immár Luis Enrique.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×