eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a vízilabdában és öttusában is válogatott Bodnár János

Később mindkét sportágban edző volt.

Elhunyt Bodnár János, aki vízilabdában és öttusában is válogatottságig jutott, majd mindkét sportágban edzőként tevékenykedett. A Magyar Olimpiai Bizottság honlapját a sportember hétfői haláláról testvére, Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó tájékoztatta. Az 1968-as mexikói olimpián aranyérmes magyar öttusacsapat tartalék versenyzője 79 éves volt.

Bodnár János 1944. január 11-én született Ungváron, Egerben nőtt fel, ott végezte iskoláit is, a Dobó István Gimnáziumban érettségizett. Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó bátyjához hasonlóan az egri uszodában úszott, vízilabdázott és ismerkedett meg a háromtusával. Tizennyolc éves korában Budapestre költözött, hogy a Csepel SC-ben Benedek Ferenc irányításával öttusázhasson. 1965-ben junior egyéni és csapatvilágbajnok lett, 1967-ben a felnőtt országos bajnok csapat tagja Balczó Andrással és Sárfalvi Bélával. Az 1968-as mexikói olimpián az aranyérmes csapat tartaléka volt.

Az öttusa mellett 1962-től az OSC ob I-es vízilabdacsapatában játszott, amellyel országos bajnokságokat és Magyar Népköztársasági Kupákat nyert. Tagja volt az 1970-es Universiadén harmadik helyezett válogatottnak.

Versenyzői pályafutása után 12 évet öttusa-, majd 1983-tól vízilabdaedzőként dolgozott. A TF-en szerzett mindkét sportágban edzői oklevelet. 1984-85-ben az Eger SE ob I-es vízilabdacsapatának volt a mestere. Egyik tanítványa a később olimpiai bajnokságot nyerő MOB-főtitkár öttusázó, Fábián László volt.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×