eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatót tart a Groupama Arénában 2022. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Sztanyiszlav Csercseszov nem ünnepel

A bajnoki címét megvédő Ferencváros labdarúgócsapatának orosz vezetőedzője azt várja, hogy csapata sikerrel veszi a BL-selejtezőt.

Sztanyiszlav Csercseszov a teljesítendő feladatról abban az interjúban beszélt, amelyet a Szport Ekszpressz című moszkvai sportnapilapnak adott azután, hogy a pénteken eldőlt: a Ferencváros a hátralévő három fordulótól függetlenül ismét megnyerte a labdarúgó NB I-et, sorozatban ötödször végezve az első helyen a magyar élvonalban.

Az 59 éves Csercseszov, akinek ez a második magyarországi bajnoki titulusa az FTC-vel, nem lát érdemi különbséget a két elsőség megszerzése között, jóllehet a Kisvárda elleni szombati 3-0-s győzelmet már úgy aratta csapata, hogy egy nappal korábban fő üldözőjét, a Kecskemétet verve a Honvéd "kikaparta a gesztenyét" a címvédőnek.

"A bajnokság megnyerése sosem könnyű, de mindig szép, a körülményektől gyakorlatilag teljesen függetlenül" - jelentette ki a szakvezető, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya is volt. Kitért rá, hogy vacsora közben értesült a Kecskemét vereségéről, a csapatorvos hozta neki a nagyszerű hírt.

"Összedugtuk a fejünket az edzői stábbal, megterveztük, hogy mit csinálunk másnap.

Aznap nem találkoztunk a játékosokkal, csak a reggelinél gratuláltam nekik" - mesélte Csercseszov. - "Ha a mostani szezont nézzük, eleinte megléptünk a többiektől, aztán sokan megsérültek, pár embert eladtak télen, így előfordult, hogy alig tudtunk pályára lépni a kellő létszámban és összetételben. Gyakorlatilag új csapatot kellett építenünk. Szeretném, ha az együttes gerince megmaradna, mert amikor állandóan kidőlnek az emberek, nehéz magas játékszinten tartani a csapatot."

Az NB I-ben még hátralévő három meccset érintve Csercseszov kiemelte, hogy az első ellenfél éppen a Kecskemét lesz, amelyet erős csapatnak nevezett.

"Jól teljesít hazai pályán, fel kell készülnünk ellene" - mondta.

"Most adtam néhány nap szabadságot a srácoknak, hogy megünnepelhessék a bajnokságot, valószínűleg együtt mennek valahova." - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy mivel július 11-én kezdődik a Bajnokok Ligája-selejtező, május 29-től két hét szabadságot kapnak a játékosok, majd június 14. lesz az első munkanap, amely orvosi vizsgálattal indul.

"Az első edzőtábor Budapesttől nem messze, a szlovák határ közelében lesz, aztán szokás szerint indulás Ausztriába. Egy kontrollmeccset biztosan játszunk a Salzburggal, a többit még nem tudom. Most a sportigazgatóval megbeszéljük az átigazolási terveinket, hogy ki távozik, vagy jön hozzánk, sokaknak hamarosan lejár a szerződésük. A szokásos rutinmunka ez, amit azonban a legmagasabb szinten kell elvégezni, mert a keretet erősíteni kell"- jelentette ki Csercseszov, aki lehetséges érkezőként említette honfitársát, a szentpétervári Zenittel friss orosz bajnok Daler Kuzjajevet. A 30 éves középpályásnak június végén lejár a szerződése jelenlegi klubjánál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×