eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
A 103. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny második, Alcamo és Agrigento közötti, 149 km-es szakaszának mezőnye a rajtra vár Alcamóban 2020. október 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Módosult a Tour de Hongrie budapesti szakaszának útvonala - térkép

A fennállása 150. évfordulóját ünneplő Budapesten május 14-én 150 kilométert tekernek a bringások az országúti kerékpáros körversenyen.

A korábban bemutatott útvonal módosítására a viadal honlapján közzétett bejelentés szerint biztonsági és rendezvénytechnikai okok miatt került sor. A rajt- és célterület a Műegyetem elől az Árpád fejedelem útra, a Császár-Komjádi Uszoda elé került át, amely része a 9,5 kilométer hosszú körpályának, így kedvezőbb a szurkolók számára, akik három részhajrát is láthatnak itt a negyedik, a nyolcadik és a 12. körben.

A rajt után a Császár-Komjádi Uszoda elől északnak induló mezőny egy hajtűkanyarral fordul délnek, ismét áthalad a célterületen, majd az Elvis Presley térnél kanyarodik fel a Margit hídra. A pesti oldalon a Jászai Mari térnél jutnak le a kerékpárosok az alsó rakpartra és a Parlament előtt tekernek el a Lánchídig. A Széchenyi teret nagy ívben kerülik, így jutnak fel a felújított Lánchídra és azon vissza Budára. A Clark Ádám térről a Várkert Bazár felé, majd a Vár megkerülése után az Attila útra fordulnak, enyhe emelkedővel érnek el az Alagútig, amelyen leereszkednek a Clark Ádám térre. Innen fordulnak a Fő utcára, amely lényegében a célegyenes lesz. A verseny teljes távját 16 kör alatt teljesítik a versenyzők.

Mivel az útvonalban nincs komoly emelkedő, így egyértelműen a sprintereknek kedvez a szakasz: a tiszta és biztonságos verseny érdekében kialakított utolsó kilométereken az Alagúttól a Császár-Komjádi Uszodáig szinte alig van kanyar az úton, az utolsó 400 méter pedig nyílegyenes.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg.

A közmédia teljes hosszában élőben közvetít minden szakaszt.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×