eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Zalánki Gergő, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Pro Recco és a spanyol CNA Barceloneta mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar légiós győztes góljának köszönhetően az olasz csapat 11-10-re nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Irány a világkupa döntője! Legyőzte Horvátországot a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott három góllal legyőzte a házigazda horvát együttest kedden a zágrábi világkupa-selejtező utolsó fordulójában, így bejutott a sorozat Los Angeles-i fináléjába.

Jól kezdett a magyar együttes, melynek úgy tűnik, sikerült túltennie magát az amerikai csapattól elszenvedett kellemetlen hétfői vereségen. A csapat az első negyedben kiválóan védekezett, majd a periódus közepén Zalánki és Manhercz találataival kétgólos előnybe került. Az első szünetig ugyan a házigazda szépített, de Varga Zsolt együttese a második nyolc perc elején uralta a medencét, és három perc alatt három góllal növelte előnyét. A folytatásban magához tért a horvát gárda, s pontosabban játszott, a félidőre így kettőre csökkenteni tudta a különbséget (7-5).

A harmadik negyedben Manherczék kézben tartották a meccset, Zalánkira nem volt válaszuk a hazaiaknak, akik hiába futottak az eredmény után, hátrányuk három gólra nőtt a zárószakaszra (10-7).

Az utolsó periódus elején aztán a horvát csapat egy gólra felzárkózott, a hajrában viszont a magyarok voltak a pontosabbak, és végül 13-10-es sikert arattak, ami a napzáró olasz-amerikai találkozó eredményétől függetlenül döntőbe jutást ért.

Az I-es divízió A csoportjából a finálé házigazdája, az amerikai csapat mellett a két legjobb válogatott jut a döntőbe, Varga Zsolt gárdáját pedig csak az olaszok előzhetik meg az amerikaiak mellett.

Az I-es divízió B csoportjában a spanyolok, a görögök, a montenegróiak, a szerbek, a georgiaiak és az ausztrálok szerepelnek Podgoricában.

A II-es divízió selejtezője május 1-től 7-ig Berlinben lesz. A döntőbe az I-es divízió hat, valamint a II-es divízió két legjobb csapata jut be.

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 5. forduló:
Magyarország-Horvátország 13-10 (2-1, 5-4, 3-2, 3-3)
A magyar góldobók: Zalánki 7, Manhercz 3, Nagy, Vigvári, Jansik 1-1

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×