eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
sport background - green field in soccer stadium. ready for game in the midfield, 3D Illustration - Not a real stadium - a composition of several graphic elements.
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Hátrányba került, mégis nyert a Honvéd a Puskás Akadémia ellen

Gól nélküli félidő után a felcsútiak szereztek vezetést, de aztán kétgólos különbséggel kikaptak.

A kieső helyen álló Budapest Honvéd hazai pályán 3-1-re legyőzte az ötödik Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában, ezzel megszakította hét tétmérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

A felcsúti csapat egymás után a harmadik bajnokiján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 3-1 (0-0)

Bozsik Aréna, 3656 néző, v: Bogár

gólszerzők: Prenga (56., 67.), Lukic (81.), illetve Favorov (48.)

kiállítva: Doka (86., Honvéd)

sárga lap: Lovric (89.), illetve Corbu (15.), Bartolec (45+1.), Spandler (51.), Batik (65.)

Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Capan - Samperio, Bocskay (Szabó, 79.), Mitrovic, Tamás - Kocsis (Doka, 79.), Lukic (Átrok, 94.), Domingues (Keresztes, 94.)

Puskás Akadémia: Tóth - Bartolec, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill - Slagveer (Zahedi, 73.), Favorov, Corbu (Komáromi, 73.), Levi - Puljic (Colley, a szünetben), Gruber (Van Nieff, 63.)

Sok szabálytalansággal és így töredezett játékkal telt a mérkőzés első 20-25 perce. Ebben az időszakban a vendégek előtt adódott igazi gólhelyzet, de a remek indítást kapó Slagveer a kiválóan helyezkedő és jó oldalra vetődő Dúzs kapusba rúgta a ziccert. Összességében a teljes első félidőben fölényben futballozott a Puskás Akadémia, legalábbis a kapura lövések arányát illetően. Gólt azonban a szünetig sem a felcsútiaknak, sem pedig a házigazdáknak nem sikerült szerezni, igaz, a Honvéd kapufáig jutott Tóth kapus bravúros védésének eredményeként.

Fordulás után nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a Puskás Akadémia, amely hamar meg is szerezte a vezetést, az öröm viszont nem tarthatott sokáig, a Honvéd ugyanis nyolc perccel később egyenlített. A folytatásban lendületben maradt a fővárosi együttes, amely fordítani is tudott: az albán Herdi Prenga másodszor volt eredményes 11 perc alatt, majd a hajrá kezdetén Lukic eldöntötte a meccset a piros-feketék javára. A Honvéd hat nyeretlen bajnoki és egy elveszített kupameccs után győzött ismét.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×