eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Memphis Depay, az Olympique Lyon játékosa (k) ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Juventus-Olympique Lyon visszavágó mérkőzésén Torinóban 2020. augusztus 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Di Marco

Játékost adott el Madridba a Barcelona

Memphis Depay az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

A madridi klub pénteken honlapján közölte, hogy két és fél évre szóló megállapodást kötöttek a 28 esztendős holland támadóval, akit a Barcelonától szereztek meg.

Depay barcelonai szerződése a nyáron járt volna le, a katalán klub közlése nyomán a madridiak hárommillió eurót (1,2 milliárd forintot) fizettek a játékosért, az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén egymillió euróval emelkedhet a nyáron. A két klub közötti megállapodás részeként a Barcelona a nyári átigazolási időszakban 20 millió eurónál kevesebb összegért megvásárolhatja az Atléticótól Yannick Carrascót. A 29 éves belga válogatott labdarúgó madridi szerződése jövő nyáron jár le, és annak meghosszabbításáról nem tudott megállapodni az együttessel.

Depay csütörtökön már átesett az orvosi vizsgálatokon, illetve a Barcelona beleegyezésével - madridi szerződésének aláírása előtt - már részt vett az Atlético edzésén is. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője a szombati bajnoki mérkőzésen - amelyen a Valladolidot fogadja csapata - már számíthat az új szerzeményre.

A holland támadónak az Atlético az ötödik profi csapata a PSV Eindhoven, a Manchester United, az Olympique Lyon és a Barcelona után. Utóbbi klubhoz 2021 nyarán ingyen érkezett, az eltelt másfél évében 42 tétmeccsen lépett pályára és 14 gólt szerzett. Amíg azonban honfitársánál, Ronald Koemannál állandó játéklehetőséghez jutott, addig a holland trénert a kispadon 2021 őszén váltó Xavi Hernándeznél már hátrébb szorult a rangsorban.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×