eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A későbbi bronzérmes magyar csapat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés előtt a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Még egy évtizedig maradnak az olimpiai közvetítések az MTVA-nál

Ifjúsági játékostul.

A 2024-es párizsi játékokat követően, 2026 és 2032 között is az összes nyári és téli olimpiát az M4 Sport és a magyar közmédia közvetíti – jelentette be Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Az MTVA Sajtó és Marketing Irodája közleményében emlékeztetett, az már korábban is hivatalossá vált, hogy a 2024-es párizsi olimpiát a magyar közmédia közvetíti.

Hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azt is bejelentette, hogy 2026 és 2032 között az összes nyári és téli olimpia közvetítési jogát Európában a European Broadcasting Union (EBU) és a Warner Bros. Discovery közös pályázata nyerte el. Ennek a pályázatnak volt szereplője a magyar közmédia is.

Így Magyarországon - és a jelenlegi szerződéses ciklushoz hasonlóan a kábeles előfizetők számára is - az M4 Sport és a magyar közmédia közvetíti 2032-ig az összes olimpiát.

A NOB bejelentése alapján

az M4 Sport és a magyar közmédia nem csak a felnőtt, hanem az ifjúsági játékok közvetítési jogait is elnyerte erre az időszakra.

Idézték Thomas Bachot, a NOB elnökét, aki örömét fejezte ki, hogy hosszútávú együttműködést kötöttek a világ két vezető médiavállalatával.

"Az EBU meghatározó és kiemelkedő alakja az európai televíziós piacnak, a Warner Bros. Discovery a világ egyik legnagyobb és legfontosabb szereplője a szórakoztató- és streaming iparnak. Ez a szerződés is mutatja, hogy egész Európában mennyire vonzó az olimpiai játékok sugárzása. A NOB a bevételeinek 90 százalékát újraosztja, így ez a hosszútávú megállapodás pénzügyi stabilitást nyújt a világ sportmozgalmainak, és végső soron a sportolókat támogatja" - mondta.

A közlemény szerint a magyar közmédia nézői több mint 200 óra élő televíziós és online közvetítésre készülhetnek a nyári, és legalább 100 óra tartalomra a téli olimpiákról. Így a játékok minden eseményét követhetik, kiemelten a magyar sportolók szereplését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×