eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Paul Pogba és Didier Deschamps szövetségi kapitány a francia válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 18-án. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő francia válogatott Magyarország ellen lép pályára június 19-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kemény Dénes: edzői érdem, ha egy "félperifériás" játékos tud meccseket eldönteni

A vízilabdaedző-legenda a francia-marokkói futball-vb-elődöntő eseményeit elemezve arra is jutott, hogy meglepi az ellenfelet, ha egy játékos nem a saját szerepkörében játszik, a sportolót pedig felszabadítja; ezt látjuk Antoine Griezmann esetében is.

A szövetségi kapitányok jó munkáját dicséri, ha azok a játékosok is eredményesek, akik nem a válogatottjuk legjobbjai - mondta el az InfoRádióban Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya.

"A világ minden pontján, bármilyen sportágban a kapitányok hajlamosak csak a legjobb játékosaikkal törődni, mondván, ők jelentik a különbséget egy mérkőzésen, akik a győzelmet be tudják biztosítani. Nagyon sokszor viszont pont azok az edzők tudnak sikeresek lenni, akik felkészítik az úgymond félperiférián lévő csapatjátékosokat, és ha kiemelkedő teljesítményt hoznak, az hozhat plusz gólt. Le a kalappal Didier Deschamps előtt, ha ez nem volt véletlen" - részletezte Kemény Dénes a franciák labdarúgó-vb-elődöntős győzelmével kapcsolatban Marokkó ellen.

Antoine Griezmann középpályáskénti szerepeltetéséről külön beszélt - ismert, a korábbi csatár még nem talált be a katari tornán, sokszor szinte védekező szerepben játszik.

"Ez megint egy olyan kérdés, ami a válogatottak életében mindennapos. A válogatott edzője olyan kényelmes helyzetben van, hogy egy játékos szerepkőre nála nem feltétlenül az, ami a klubcsapatában. Az egyesület kerete véges, ott előfordulhat, hogy beáldoznak játékosokat. A szövetségi kapitánynál mások a lehetőségek.

Griezmann esetében az is szóba kerül, hogy olyan kvalitásai vannak, amelyekre az ellenfél így nem számít. A játékos pedig élvezi az új feladatot.

Ezt láttuk" - mondta.

A bronzmeccsen szerinte a horvát csapat lesz az esélyesebb, de az esélyek ezen a vb-n már többször nem számítottak.

A döntőben a franciákat tartja esélyesebbnek, ha csak minimálisan is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×