eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az argentin Lionel Messi, miután 11-esből megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A franciák tartanak Lionel Messitől, de még Karim Benzema is képben van

Nem beszélt Karim Benzema visszatérésének lehetőségéről Didier Deschamps szövetségi kapitány azt követően, hogy a címvédő francia együttes a szerdai elődöntőben 2-0-ra legyőzte Marokkót.

Az aranylabdás Karim Benzema már a torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, Deschamps ennek ellenére nevezte a keretbe. Bár egy nappal a nyitónap előtt ismét megsérült és Madridba utazott, a szakmai stáb nem nevezett a helyére senkit, így a keret tagja maradt.

Mivel időközben a 34 esztendős csatár megkezdte az edzéseket a Real Madriddal, szóba került annak a lehetősége, hogy nemcsak elutazik az Argentína ellen vasárnap sorra kerülő luszaili fináléra, hanem akár pályára is lép. Az elődöntő utáni sajtótájékoztatón Deschamps-nak szegezték az ezzel kapcsolatos kérdést, a játékosként világ- és Európa-bajnok 54 esztendős szakvezető erre annyit reagált:

"nem fogok válaszolni, következő kérdést!"

Deschamps "érzelmes és büszke" pillanatként jellemezte az elődöntő megnyerését, ugyanakkor elismerte: nem volt könnyű találkozó. "De megmutattuk minőségünket, tapasztalatunkat és csapatszellemünket" - hangsúlyozta Deschamps, aki a döntő megnyerése esetén az olasz válogatottat 1934-ben és 1938-ban is vb-aranyig vezető Vittorio Pozzo után második szövetségi kapitányként duplázhat.

"Minden erőnkre és energiánkra szükségünk lesz, egy nagyon versenyképes csapattal találkozunk,

amelyben a sportág egyik legendás alakja, Lionel Messi is ott lesz" - tekintett előre Hugo Lloris, aki 19. vb-mérkőzésével a német Manuel Neuerrel holtversenyben első a kapusok örökrangsorában.

A vasárnapi fináléban a rivális dél-amerikai együttest vezető hétszeres aranylabdást, korábbi barcelonai csapattársát méltatta Antoine Griezmann is.

"Bármely csapat, amely Messivel áll fel, rendkívül kemény ellenfél"

- szögezte le.

A bronzmérkőzésen al-Rajjanban szombaton magyar idő szerint 16 órakor Marokkó a legutóbb döntős horvát együttessel találkozik, a fináléra ugyancsak 16 órai kezdéssel vasárnap kerül sor Luszailban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×