eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Varga Zsolt, a győztes Ferencváros vezetőedzője (j) és Nyéki Balázs másodedző a medencében a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkőzés végén a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. december 10-én. A Ferencváros címét megvédve 16-15-re győzött. A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Varga Zsolt a kupagyőzelemről: most nem a Ferencvárosnak állt a zászló

Megvédte címét a Ferencváros a férfi vízilabda Magyar Kupában, miután a Komjádi Uszodában rendezett fináléban 16–15-re győzött az OSC ellen. A zöld-fehérek zsinórban ötödször nyertek, történetük 22. kupagyőzelmét aratták. A Ferencváros vezetőedzőjét kérdeztük.

Az elmúlt időszakban mutatott játék alapján nagyon nehéz Magyar Kupa négyes döntőre számított 2000 olimpiai bajnoka. A csapatok formája alapján Varga Zsolt úgy gondolta, nem is nekik áll a zászló, de sikerült győzniük, és ennek nagyon-nagyon örül. A sikerhez kellett a játékosokban lobogó tűz, az „irtózatos nyerni akarás”, a maximális felkészültség – sorolta a győzelem összetevőit a vezetőedző.

„Két olyan csapattal találkoztunk, amelyek egyre erősebbek, egyre régebb óta ott vannak a legjobbak között, de nem nyertek még, és ez óriási belső hajtóerőt ad nekik” – mondta Varga Zsolt.

Kiemelte döntőbeli ellenfelüket, az OSC, nagy küzdéshez.

Varga Zsolt szóba hozta a döntő harmadik negyedet elismerve, hogy akkor folyton lemaradtak az OSC játékosairól, nekik pattant a labda, megfordult a mérkőzés.

„Ezt kellett nekünk visszadolgozni,

ilyenkor elkezdek teljes egészében lecsillapodni és teljesen arra fókuszálni, hogy most mi a megoldás és hogyan fogjuk tudni megnyerni a mérkőzést.

Fölvettünk egy olyan ritmust, ami nagyon olyan volt, hogy védősor, támadósor, védősor ezt így váltogattuk” – elemezte a kritikus szakaszt. Ez visszabillentette, megnyugtatta azokat a játékosait, akik előtte nem mindig a legjobb megoldásokat választották.

Sztilianosz Argiropulosz hat gólig jutott a döntőben. A vezetőedző úgy látja, a görög játékos eddig nem találta a helyét náluk. Rossz kéz oldalon kezdte játszatni, most, hogy áttette a kapásoldalra, látszik, ez az ő területe. Volt még változtatás, más taktikával vágtak neki a négyes döntőnek, mint amivel korábban játszottak.

A felvetésre, miszerint megkönnyebbülés-e a győzelem, úgy reagált, hogy inkább öröm. Benne volt a pakliban, hogy nem a Ferencváros nyer, de sok munkát tettek bele, és idővel egyre masszívabban játszottak.

Nincs leállás: szerdán már a Marseille-jel mérkőznek a Bajnokok Ligájában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×