eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) újonnan megválasztott elnöke (j) a szervezet rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én. Balról Vári Attila, a szövetség korábbi elnöke.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Madaras Norbert első elnöki lépése nagy változást hoz

A Magyar Vízilabda-szövetség nemrég megválasztott vezetője operatív és szakmai részre bontja az eddigi főtitkári feladatokat – és az ezzel járó felelősséget.

Még tart az átadás-átvétel folyamata a Magyar Vízilabda-szövetségben – mondta az InfoRádiónak a szűk három hete megválasztott elnök, Madaras Norbert, aki a vezetői struktúra átalakításáról már döntött, ennek részeként a főtitkári pozíció megszüntetését kezdeményezi.

A kétszeres olimpiai és világbajnok egykori pólós elmondta, hogy halad az átvétel-átadás elődje és egykori válogatottbeli társa, Vári Attila lemondása után. Jó lenne már a jövővel foglalkozni, de egyelőre a sok folyó ügy átvétele van napirenden – mondta.

Kollár Edina korábbi főtitkár visszatért a szövetséghez, és hamarosan Gór-Nagy Miklós, az elnöki egykori csapattársa segíti majd a szakmai feladatokban Madaras Norbertet.

„Mindkettőjüket jól ismerem és jól fogunk tudni együtt dolgozni tulajdonképpen így hármasban. Az egész felállásnak az lenne a lényege, hogy a közgyűlésen majd egy alapszabály-módosítással megszüntetjük véglegesen a főtitkári pozíciót. Ennek az oka az, hogy főtitkárnak annyi mindennel kell vagy kellene foglalkoznia, beleértve a szakmát is és a napi ügyeket, hogy azt gondom, hogy ez kettéosztva sokkal könnyebb és hatékonyabb lehet mindenkinek, és sokkal inkább számon kérhető” – indokolta a lépést az új elnök.

Így summázott:

„Tehát nincs főtitkár, hanem van egy operatív vezető és egy szakmai vezető.”

Nyilvánvalóan Kollár Edina az előbbi, Gór-Nagy Miklós az utóbbi.

Indul a nőknél a Bajnokok Ligája selejtezője négy magyar csapattal, lesz majd női Magyar Kupa is, de a férfit most pénteken és szombaton rendezik a Komjádi uszodában. Ezzel kapcsolatban Madaras Norbert elmondta, hogy játékosként ezzel mindig úgy volt, hogy ez az első sorozat, amit a szezonban meg lehet nyerni, és jó alaphangot tud adni az évnek.

„Aki itt jól játszik és behúzza, győzni tud, annak utána mindig egy kicsit könnyebb az év, és mindenki meg tudja nézni, hol tart” – bújt ki a pólós az elnökből. Azért a szövetség képviseletében is véleményt formált: színvonalas elődöntőket és döntőt vár, utóbbin telt házat vagy ahhoz közeli szurkolói létszámot szeretne látni Madaras Norbert.

(Nyitóképünkön jobbra Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én. Balról Vári Attila, a szövetség korábbi elnöke.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×