eur:
385.65
usd:
356.44
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Győzelemmel rajtolt a Ferencváros a vízilabda BL-ben

Az OSC idegenbeli döntetlennel nyitott.

Az FTC-Telekom Waterpolo győzelemmel rajtolt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: Varga Zsolt együttese a szerdai játéknapon 10-7-re nyert a spanyol Sabadell vendégeként. Ebben a csoportban mindössze három helyért küzdenek a csapatok, ugyanis az előző idényben ezüstérmes Novi Beograd részvétele házigazdaként idén is biztosított a nyolcas döntőben.

A Ferencváros a második fordulóban, november 30-án az olasz Brescia otthonába látogat.

Nem a legkönnyebb ellenfél jutott a legutóbbi kiírásban harmadik Ferencvárosnak a nyitányon, a Sabadell amellett ugyanis, hogy az Eurokupában címvédő, hazája bajnokságában nemrég legyőzte a kirakatcsapatnak számító Barcelonetát, amelyre öt éve nem volt példa.

Ennek megfelelően rendkívül kiélezett összecsapást játszott egymással a két gárda, a találkozó csak az utolsó negyedben dőlt el, amelyet a magyar bajnok és kupagyőztes 2-0-val hozott le.

A Genesys OSC 10-10-es döntetlent játszott a CN Marseille otthonában szerdán a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában.

Ebben a csoportban mindössze három helyért küzdenek a csapatok, ugyanis az előző idényben ezüstérmes Novi Beograd részvétele házigazdaként idén is biztosított a nyolcas döntőben.

A Ferencváros a második fordulóban, november 30-án éppen a szerb riválisához látogat.

A magyar bajnoki ezüstérmes - amely selejtezőből indulva harcolta ki szereplését a főtáblán - hullámzó, izgalmas befejezést hozó mérkőzést játszott francia riválisával. Varga Dániel együttese a második negyedben már három góllal is vezetett, a házigazdák azonban fordítottak és a záró nyolc percet kétgólos előnyben kezdték meg. Az újbudaiak ugyanakkor 44 másodperccel a vége előtt újra a saját javukra alakították az állást, a Marseille azonban nyolc másodperccel a vége előtt egy emberelőnyös góllal pontot mentett.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Sabadell (spanyol) - FTC-Telekom Waterpolo 7-10 (2-3, 2-3, 3-2, 0-2)
a magyar csapat gólszerzői: Fekete, Merkulov 2-2, Argiropulosz, Német, Nagy Á., Damonte, Varga V., Jansik Sz. 1-1

CN Marseille (francia)-Genesys OSC 10-10 (2-3, 4-2, 1-0, 3-5)
a magyar csapat gólszerzői: Tóth M., Salamon 3-3, Vigvári Vi., Angyal, Burián, Csacsovszky 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×