eur:
395.72
usd:
371.94
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A veszprémi Kentin Mahé (k), valamint Harald Reinkind b) és Patrick Wiencek (j), a német csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében a harmadik helyért játszott Telekom Veszprém - THW Kiel mérkőzésen Kölnben, a Lanxess Arenában 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Elkapta rettegett dán BL-ellenfele grabancát a Veszprém

A Telekom Veszprém 31-30-ra nyert a dán GOG vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán Odensében.

A vendégek - akiktől ezúttal Omar Jahja hiányzott - öt perc alatt háromgólos hátrányba kerültek (5-2), mert a házigazdák a gyors játékot erőltették. A Veszprém csakhamar felvette ellenfele ritmusát és partner volt a rohanásban, ráadásul mindezt pontos játékkal tette, így Kentin Mahé vezérletével a 18. percben már 11-9-re vezetett. Ezután kettesével születtek a gólok, a bakonyiak immár lassították a játékot, szinte minden támadásukat elhúzták a passzív jelzésig, és ezt is sikerrel tették, hiszen szünetben 16-14-es előnyben voltak.

A negyvenedik percben a GOG visszavette a vezetést, mert a vendégek visszarendeződése megint nem volt tökéletes. A meccs háromnegyedénél döntetlen volt az állás, ráadásul Sipos Adrián a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból. Ezt követően több mint 15 percig felváltva születtek a gólok, majd Morten Olsen találataival a dánok ismét fordítottak, és ekkor már csak három perc volt hátra.

Az utolsó percben Morten Olsen lépéshibája miatt elvették a labdát a GOG-től, veszprémi időkérés után Petar Nenadic tíz méterről a hálóba bombázott, majd az utolsó másodpercben Olsen távoli, pontos kísérletét Rodrigo Corrales kivédte, így a vendégek bravúros sikert arattak a dán bajnok otthonában.

Hazai oldalon Olsen nyolc, Simon Pytlick hat góllal, Tobias Thulin 15 védéssel zárt. A veszprémieknél Kentin Mahé kilenc, Nenadic, Rasmus Lauge Schmidt és Andreas Nilsson négy-négy alkalommal talált be, Corrales pedig 14 lövést hárított.

A két csapat harmadik egymás elleni tétmérkőzésén a harmadik veszprémi siker született.

A három vereséggel álló Pick Szeged csütörtökön a dán Aalborg csapatát fogadja, a négy győzelemmel rendelkező Veszprém pedig október 27-én a német SC Magdeburgot látja vendégül a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport: GOG (dán)-Telekom Veszprém 30-31 (14-16)

lövések/gólok: 49/30, illetve 51/31

gólok hétméteresből: 6/3, illetve 3/3

kiállítások: 4, illetve 8 perc

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×