eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbou

Roger Federer: „Úgy éreztem, ez egy ünnep, és pontosan ezt is akartam”

Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, így az első nap után 2-2-re áll az európai csapat és a világválogatott.

A visszavonulását múlt csütörtökön bejelentett, 20-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszis saját kérésére 22-szeres GS-bajnok spanyol riválisa oldalán búcsúzott az élsporttól. Federerék 43 perc alatt nyerték az első szettet a Jack Sock, Frances Tiafoe kettős ellen, majd tie-breakben egyenlített az amerikai duó. A döntő rövidítésben mérkőzéslabdája is volt Federernek és Nadalnak, ám a búcsúzó 41 esztendős svájci játékos adogatásánál ezt hárítani tudta a világválogatott párosa, amely az utolsó három pontot megnyerve végül 2 óra 16 perc elteltével győzött.

A londoni O2 Arena közönsége és valamennyi résztvevő a könnyeivel küzdő Federert ünnepelte. A világsztár 1998 óta tartó profi karrierje alatt 103 ATP-tornán diadalmaskodott, a Grand Slam-tornák közül az Australian Openen hatszor, a Roland Garroson egyszer, Wimbledonban nyolcszor, míg a US Openen ötször nyert, húsz GS-sikerével harmadik a férfiak örökrangsorában Nadal és a 21-nél tartó szerb Novak Djokovic mögött. Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, négy évvel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világranglistát 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítás nélkül, és ötször zárt évet a rangsor élén.

„Úgy éreztem, ez egy ünnep, és pontosan ezt is akartam" – mondta a pályán készített interjúban Federer, akinek többször is elcsuklott a hangja a Jim Courierrel zajló beszélgetés során. – „Tökéletes utazás volt. Pontosan ugyanígy végigcsinálnám még egyszer. Boldog vagyok, nem szomorú.”

A Laver-kupán az első napi mérkőzések 1, a szombatiak 2, a vasárnapiak pedig 3 pontot érnek. Az a csapat győz, amelyik előbb eléri a 13 pontot.

Eredmények:

Európa-Világválogatott 2-2 - állás az első nap után

Roger Federer, Rafael Nadal (svájci, spanyol)-Jack Sock, Frances Tiafoe (amerikai) 6:4, 6:7 (2-7), 9-11 - döntő rövidítés

korábban közölt eredmények:

Andy Murray (brit)-Alex de Minaur (ausztrál) 7:5, 3:6, 7-10 - döntő rövidítés

Casper Ruud (norvég)-Jack Sock (amerikai) 6:4, 5:7, 10-7 - döntő rövidítés

Sztefanosz Cicipasz (görög)-Diego Schwartzman (argentin) 6:2, 6:1

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×