eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert.
Nyitókép: Illyés Tibor

Nyolc tény, ami miatt futballtörténelmi a lipcsei diadal

Az Infostart összeszedett néhány futballtörténeti tényt, amely kiemeli, mennyire értékes a magyar válogatott lipcsei győzelme.

1. A magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzésen először győzte le az NSZK, illetve Németország válogatottját az 1954-es világbajnokság csoportmérkőzései során aratott 8:3-as diadal óta.

2. A német válogatott Hansi Flick irányításával először szenvedett vereséget. Korábban olyan csapatok sem tudták legyőzni, mint a holland, az olasz vagy az angol válogatott.

3. A magyar válogatott 2022-ben megnyert már három olyan mérkőzést (kétszer Anglia, egyszer Németország ellen), amelyen olyan ország vált az ellenfele, amely története során nyert már világbajnoki címet. Ilyenre legutóbb 1954-ben volt példa, Anglia, Németország, Brazília és Uruguay legyőzésével – az négy volt –, de az uruguayiak kivételével akkor még egyik sem volt világbajnok.

4. A magyar válogatott sorozatban harmadik mérkőzésén maradt veretlen a németek ellen. Az NSZK időszakát is beszámolva, 1994 óta nem volt példa. Csak a tétmérkőzéseket tekintve még soha nem történt ilyen.

5. A német csapat kezdő tizenegye csak két helyen, a mezőnyjátékosokat tekintve csak egy helyen tért el attól, amelyik a júniusi utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésén öt gólt szerzett az Európa-bajnok olaszok ellen. A magyarok ellen egyet sem tudott.

6. Eddig mindössze egyszer fordult elő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott azonos naptári évben legyőzte Angliát és Németországot, 1954-ben, az Aranycsapat révén. De, sajnos, elveszítette a világbajnoki döntőt, azaz nem maradt veretlen ellenük. 2022-ben igen.

7. Talán a legfontosabb: a magyar válogatott biztosan a csoport első vagy a második helyén végez a Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában. Ez pedig azt jelenti, hogy az 1. kalapba kerül a 2024-es Eb selejtezőjének október 9-i sorsolásán.

8. A magyar labdarúgó-válogatott, egész Európát átfogó sorozatban, az 1972-es Európa-bajnokság óta nem végzett ilyen előkelő helyen. Még elérheti akár az 1-4. helyet is – ehhez legalább döntetlent kell játszania hétfőn az olaszok ellen –, de semmiképpen sem végez a rangsorban az 5–8. helynél rosszabbul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×