eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: twitter

Egy hajszálon múlt, hogy nem vakult meg Sallai Roland – túl a műtéten

A teljes felépülés három hónapot vesz majd igénybe.

Jól sikerült Sallai Roland, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg magyar válogatott támadójának arccsont-műtéte.

A 25 éves futballista édesapja szerdán az M1 aktuális csatornán arról számolt be, hogy hosszú és veszélyes volt az operáció, ugyanis menet közben derült ki, hogy több helyen is eltört a játékos szemüregében a csont, ám ez a vérömlenyek és a duzzanat miatt nem látszott korábban a röntgenfelvételeken.

"A műtét hála istennek rendben lezajlott, Roli már jobban van. Egy fémlemezzel megerősítették a törött csontrészt, egyelőre bent tartják a kórházban, ahol még egy igen komoly szemvizsgálat is vár rá. Az orvos azt mondta, nagyon picin múlt, hogy nem vakult meg,

ha az ellenfél cipője pár milliméterrel arrébb találja el a szemét, akár nagyon súlyos is lehetett volna a sérülés"

– jelentette ki az édesapa.

Sallai Tibor hozzátette, a teljes felépülés három hónapot vesz majd igénybe, ez azonban nem azt jelenti, hogy fia addig nem edzhet vagy játszhat: ez arra vonatkozik, hogy ennyi idő múlva hagyhatja majd el a speciális védőmaszkot, és akkor nyilvánítják majd gyógyultnak. Azt egyelőre nem tudta megmondani, a válogatott támadó mikor térhet vissza a freiburgi keretbe, de reményei szerint "akár már két hét múlva" csapata rendelkezésére állhat.

Mindez ugyanakkor azt jelenti, hogy a szélsőnek a jövő pénteki, valamint a három nappal később sorra kerülő olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót szinte biztosan ki kell hagynia.

"Egyelőre nyugtatót és fájdalomcsillapítót kap, de vidám és pozitív hangulatban van, a humorérzékét nem veszítette el" - mondta el fia jelenlegi állapotáról Sallai Tibor.

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték, később pedig kórházba szállították kivizsgálásra.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×