eur:
388.54
usd:
360.78
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Győzött a Fradi a kézilabda BL-ben

Az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC vasárnap a dán Team Esbjerg otthonában szerepel, az FTC pedig jövő vasárnap a német bajnok Bietigheim vendége lesz.

A Ferencváros 27-23-ra legyőzte a dán Odense HB csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton Érden.

Csoportkör, 1. forduló, A csoport:

A hazaiak keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó és Kisfaludy Anett hiányzott. A vendégeknél ott volt a 76-szoros válogatott Háfra Noémi, aki 2014 és 2021 között az FTC-t erősítette, az előző idényben pedig Győrben kézilabdázott.

Janurik Kinga bravúros védéseire alapozva remekül kezdett a magyar csapat (5-1), ezért a dánok már a hetedik percben időt kértek, majd a kapusuk lecserélésével átálltak létszámfölényes támadójátékra. Ezt követően több mint tíz percen keresztül felváltva estek a gólok, 10-8-nál viszont Elek Gábornak kellett időt kérnie, mert a cserék után elöl egyre inkább visszaesett a Ferencváros. A házigazdák közel tíz percig nem találtak be, az egyre jobban védekező dán bajnok Odense egy 5-0-s sorozat végén átvette a vezetést, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

A második félidő elején újra abban az összeállításban játszott az FTC, amelyben elkezdte a meccset, és ismét remekül teljesített támadásban és védekezésben egyaránt. Egy 6-1-es sorozatot követően először vezetett öt góllal a Magyar Kupa-címvédő, amely jól használta ki, hogy ellenfele őrizetlenül hagyta a kapuját. Csaknem nyolc percig megint nem volt gólja a Ferencvárosnak, viszont jól védekezett, így megőrizte előnyét és végül magabiztosan győzött.

Janurik 12 védéssel, Emily Bölk, Angela Malestein és Klujber Katrin pedig egyaránt hét góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mia Rej Frahm hétszer, Mie Enggrob Höjlund ötször talált be, Althea Reinhardt 15 lövést védett. Háfra Noémi szinte csak védekezésben kapott lehetőséget, egy lövését gólra váltotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×