eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (hátul) és Marc Bartra, a török csapat játékosa az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában játszott Ferencváros-Trabzonspor mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. szeptember 8-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Óriási csatában, 3-2-re nyert a hősies Ferencváros

A Ferencváros 3-2-es győzelemmel kezdte az Európa-liga 2022-es csoportkörét a török Trabzonspor ellen a Groupama Arénában. A zöld-fehérek több mint hetven percen keresztül emberhátrányban játszottak. A magyar bajnok góljait Tokmac (2) és Traoré szerezte.

A kezdő tizenegyek. Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei, Besic – Zachariassen, Tokmac, A. Traoré – Boli.

Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Marc Bartra, Vitor Hugo, Denswil – Gbamin – Ömür, Bakaszetasz, Bardi, Trézéguet – Maxi Gómez.

Veszteséget jelent, hogy Aissa Laidouni nincs a kezdő tizenegyben, beteg volt az elmúlt napokban.

Az ötödik percben vezetést szerzett a Fradi, éppen Vécsei ismerte fel a helyzetet, nagyszerűen emelte be a labdát a védők mögé és a brobbanó Tokmac a hálóba kanalazta, Ferencváros–Trabzonspor 1-0

A 12. percben a saját térfeléről induló Boli kiugrott, s még a tizenhatos vonala előtt, amikor szelídítgette a labdát Gbamin megrántotta. A játékvezető szerint nem annyira, hogy az szabálytalan legyen.

Ami eddig jó volt, most rossz lett: hosszú VAR-ozás után Maresca, az olasz játékvezető piros lapot mutatott fel Civicnek, a Ferencváros balhátvédjének.

Franck Boli, a középcsatár helyére Botka Endre állt be balhátvédnek.

Dibusz Dénes első nagy védése, Bakaszetasz lövése után a bal alsó sarok elől ütötte ki a labdát. Meg a második, Maxi Gomez elé lépett jól ki. Aztán meg az uruguayi lőtt, Dibusz repült és védett.

Parádés ellentámadás, Zachariassen labdát szerzett, Besic kitűnően indított, Tokmac passzolt, a leshatárról induló Adama Traoré a kapuba lőtt. Megnézték a VAR-ral, gól! Ferencváros–Trabzonspor 2-0.

Szépített a Trabzonspor, Vécsei labdát vesztett a félpályánál, ebből pedig megindultak a törökök. Négy a kettőben vitték a labdát és gólig játszottak. Maxi Gómez emelte végül a labdát a hálóba, 2-1.

Ismét kettővel vezet a Ferencváros, Zachariassen labdája kezet ért a tizenhatoson belül, az olasz bíró határozottan befújta a büntetőt. Tokmac higgadtan belőtte, 3-1.

Vége az első félidőnek, kétgólos előnyben a Fradi.

Elmali, Hamsik és Yazici is beállt a törökökhöz, ez azért jelzi, micsoda keretük van.

Nagy török helyzet maradt ki, az egyiptomi Trezeguez hét méterről a kapu fölé fejelte a labdát.

Az 52. percben Wingo kiváló lövése a keresztlécről pattant ki.

Zachariassen a kapu fölé fejelt Tokmac szüglete után. Megint elkezdett esni az eső.

Immár a negyedik játékos áll be a törökökhöz, Bozok, az előző idény török gólkirálya a pályán.

Kitünő akció végén Traoré lőtt, Taha Tepe látványosan védett.

Dibusz ugyanígy tett, Yazici lövésénél.

A 71. percben Bozok a balösszekötő helyéről, 12 méterről, laposan a hálóba lőtt.

Vécsei és Tokmac is lement, Laidouni és Gojak, az új szerzemény állt be.

Akadt két török helyzet, majd Yazici a kapuba küldte a labdát, de a játékvezető lest ítélt. Helyesen, maradt a 3-2.

Vége! Győzött a Ferencváros. 1995 óta először kezdi az európai csoportkört győzelemmel a Fradi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×