eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Thomas Tuchel manager of Chelsea with assistant Zsolt Low during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

BL: egy nap alatt a második magyar érdekeltségű topcsapat edzőjét menesztették

Thomas Tuchel ideje telt ki a Chelsea-nél.

A Chelsea irányítói szerdán menesztették posztjáról Thomas Tuchelt, a labdarúgócsapat német vezetőedzőjét.

A londoni gárda, nem kezdte jól az idényt, a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege, kedden este pedig nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában.

A klub nagyon hálás Thomasnak és a stábjának azokért az erőfeszítésekért, amelyeket az itt töltött idő alatt tettek" – áll a Chelsea közleményében, amelyben kiemelik, hogy a szakembernek helye van a klub történelemkönyvében, miután

Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal.

"Az új tulajdonosi csoport száz napja irányítja az egyesületet, amelyet kemény munkával szeretne fejleszteni, s az új tulajdonosok úgy érezték, ez a megfelelő időpont a váltásra" – olvasható a közleményben.

Tuchel 2021 januárja óta irányította a Chelsea-t, amelynek a másodedzője Lőw Zsolt volt. Az első szezonjában megnyerte a BL-t a Kékekkel, az előző idényt pedig a harmadik helyen zárta a Premier League-ben.

A nyári átigazolási időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 300 millió dollárért vett új játékosokat.

A klub az új vezetőedző kinevezéséig nem ad ki újabb közleményt. A brit sajtó szerint a Tottenham Hotspur és a PSG volt mestere, az argentin Mauricio Pochettino lehet Tuchel utódja.

"A Chelsea edzői csapata tartja az edzéseket és készíti fel a csapatot a következő mérkőzésekre, a klub pedig minél előbb szeretné kinevezni az új vezetőedzőt" – közölte a Chelsea.

Szerdán menesztették a három magyar játékossal felálló RB Leipzig vezetőedzőjét is:

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×