eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma
LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 06: Domenico Tedesco, Head Coach of RB Leipzig reacts during the UEFA Champions League group F match between RB Leipzig and Shakhtar Donetsk at Red Bull Arena on September 06, 2022 in Leipzig, Germany. (Photo by Cathrin Mueller/Getty Images)
Nyitókép: Cathrin Mueller/Getty Images

Elbocsátották Szoboszlaiék megmentőjét

A súlyos BL-vereség után még nem volt hajlandó belemenni a jövőjét illető kérdésekbe, másnap már nem Domenico Tedesco volt az RB Leipzig vezetőedzője.

A 36 éves tréner tavaly decemberben megmentőként érkezett a lipcsei együttes élére és a 11. helyről sikerült is alakulatával BL-indulást érő negyedik helyre felkapaszkodnia, illetve megnyerte a Német Kupát.

Az új szezonban azonban megint várakozáson alul szerepel a csapat, melynek tagja Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is: öt forduló után ismét csak a 11. a Bundesligában, ráadásul szombaton 4–0-ra kapott ki Frankfurtban, és erre következett a hazai vereség a BL-ben. Az együttes támadójátéka gyenge, a védelme pedig korántsem olyan stabil, mint korábban.

„Nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzés után” – mondta a vezetőedző az ukránokkal szembeni kudarcot követően. „Nagyjából az tükröződött, amin az elmúlt hetekben átmentünk” – ismerte el, hogy nem kisiklásról van szó.

A lipcseieknél Gulácsi, Orbán és Szoboszlai is a kezdőcsapatban kapott helyet kedden, és éppen a válogatott kapus nagy hibája után – egy kifutásnál rosszul játszotta meg a labdát – került hátrányba a német gárda az első félidőben. A másodikban ugyan a Lipcse – Szoboszlai gólpasszából – egyenlített, ám szinte azonnal újra hátrányba került, majd képtelen volt ismét kapuba találni, míg az ukránok szinte minden lehetőségüket gólra váltották.

A következő ellenfél a Borussia Dortmund lesz a bajnokságban szombaton, és Tedesco egyelőre nem hajlandó „időt pocsékolni” a pozícióját érintő kérdésekre. „Ezzel egyáltalán nem foglalkozom. Egyszerűen csak csalódott vagyok egy ilyen mérkőzés után. Új nap kezdődik, és már a Dortmundra összpontosítunk” – fogalmazott.

Frissítés:

A gyenge szezonkezdet miatt menesztették posztjáról Domenico Tedescói.

A klub közlése alapján egyelőrenincs meg a szakember utódja, a német sajtó szerint azonban Marco Rose a legnagyobb esélyes.

A 36 éves Tedescónak mindössze 109 nappal a Német Kupa-győzelem után kell távoznia. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata a Bundesligában öt forduló után mindössze öt ponttal a 11. helyen áll, kedden este pedig kínos, 4-1-es vereséget szenvedett otthon a Sahtar Donyecktől a Bajnokok Ligájában.

Tedesco tavaly december óta irányította a lipcseieket, Jesse Marsch-ot követte a kispadon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×