eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
LONG BEACH, CALIFORNIA - APRIL 10: NTT IndyCar Series driver Colton Herta participates in driver introductions prior to the start of the 2022 Acura Grand Prix Of Long Beach on April 10, 2022 in Long Beach, California. (Photo by Greg Doherty/Getty Images)
Nyitókép: Greg Doherty/Getty Images

Forma-1: jogosítvány nélküli pilóta is a 2023-as mezőnyben

Már csak a Nemzetközi Automobil Szövetség engedélyére vár a Red Bull.

Már csak a Nemzetközi Automobil Szövetség engedélyén múlik, hogy 2023-ban olyan pilóta is a mezőny tagja legyen, aki nem is szerezte meg az “F1-es jogosítványt”, azaz a szuperlicenszet – írja a vezess.hu.

Az IndyCarban versenyző Colton Herta jövőre az AlphaTaurinál ülhet Pierre Gasly helyére, aki az Alpine üres ülését foglalhatja el. Helmut Marko, a Red Bull motorsportfőnöke azt állítja, már minden érdekelt féllel megegyeztek. A Holland Nagydíj után azt mondta, "először egy határozott válaszra van szükségünk, és Monzára meglehet minden”.

“Megnéztük a szabályokat és beszéltünk az FIA-val is. Semmi észszerűtlen nincs ebben. Hét IndyCar-versenyt nyert, azokat lehet Forma–1-es versenyekhez hasonlítani szerintem. Szégyen lenne, ha nem kapna szuperlicenszet” – tette hozzá a csapatfőnök.

Az Alpine és az FIA az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozott, bár értesülések szerint a franciák készülnek alternatív tervekkel, ha Gasly-t mégsem engedné el a Red Bull, mert Herta nem kapott külön engedélyt.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×