eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
HELSINKI, FINLAND - AUGUST 10: Tuta of Eintracht Frankfurt looks on as David Alaba of Real Madrid scores their sides first goal during the UEFA Super Cup Final 2022 between Real Madrid CF and Eintracht Frankfurt at Helsinki Olympic Stadium on August 10, 2022 in Helsinki, Finland. (Photo by Alex Grimm/Getty Images )
Nyitókép: Alex Grimm/Getty Images

Benzema és Alaba gólja hozta az újabb kupasikert a Madridnak

Helsinkiben a Bajnokok Ligáját védő Real Madrid 2-0-ra nyerte az Eintracht Frankfurt ellen az UEFA Szuperkupa-döntőt. A gólokat David Alaba és Karim Benzema lőtte.

A spanyol klub - 2002, 2014, 2016 és 2017 után - ötödször hódította el a trófeát, ezzel utolérte az AC Milant és az FC Barcelonát az örökrangsor élén.

A Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti negyedik Szuperkupa-diadalát ünnepelhette, kétszer az AC Milannal és immár kétszer a jelenlegi csapatával ért a csúcsra.

Az olasz Carlo Ancelotti edzőként negyedszer hódította el a trófeát, és így, Pep Guardiolát megelőzve, ő lett a legtöbb Szuperkupa-győzelemmel rendelkező edző.

Élő tudósításunk

A Madrid ugyanazzal a tizeneggyel kezd, mint a párizsi BL-döntőben a Liverpool ellen: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Jr. Az új szerzemények közül Rüdiger és Tchouameni is ott lesz a kispadon.

A frankfurtiak osztrák edzője, Oliver Glasner az alábbi tizenegyet választotta: Trapp – A. Touré, Tuta, Ndicka – Knauff, Sow, Rode, Lenz – Lindström, Kamada – Borré.

Eltelt hét-nyolc perc, madridi fölénnyel, de helyzet nélkül telt el. Némi izgalmat keltett, hogy Lindström kiugrott, tiszta helyzetből lőtt, de Courtois vetődve védett. A csatár lesen volt.

Hasonló jelenet, de a bal oldalon, Kamada ugrott ki, immár szabályos körülmények között, lőtt, de Courtois megint védett.

Éledezik a Madrid is, a középpályások inkább a bal oldalon Viníciust foglalkoztatják.

Valverde elment a jobbszélen, kiválóan adta be a labdát, Benzema okosan továbbtolta, a ziccerben lévő Vinícius elcsavarta a labdát Trapp mellett, de Tuta a „semmiből” előkerült, s a gólvonal előtt mentett.

Knauff kicsit kiszorított helyzetből lőtt, úgy fest, ma este nehéz Courtois-t lapos lövésekkel megverni.

Öt-hat perce mezőnyjáték folyik.

Végre valami: Benzema és Vinícius kombinációja utána brazil szép lövést küldött a bal sarok felé, Kevin Trapp látványosan védett. A következő akciónál Casemiro szinte lehetetlen labdát mentett meg az alapvonalnál, visszafejelte Alabának, aki a szinte üres kapuba lőtt, négy-öt lépésről. A 37. percben: Real Madrid–Eintracht Frankfurt 1-0.

Karim Benzema, az előző idény madridi gólkirálya éles, lapos lövéssel célozta meg a jobb alsó sarkot, harminc centit tévesztett.

Vége az első félidőnek.

Nem változott sokat a játék képe, az Eintracht megint megnyomta egy kicsit a félidő elejét.

A balhátvéd helyéről jól centerező Mendy labdája eljutott Viníciusig, a brazil lőtt, a labdája megpattant, de Trapp hárított.

Casemiro bevitte a labdát a tizenhatos előterébe, ballal lőtt – a lécre.

Egyszerű játék a futball. A 65. percben Vinícius elnyargalt a bal oldalon, csinált egy cselt, majd pontosan passzolt Benzemához, aki 16 méterről a kapuba lőtt. Trapp beleért, de nem tudott hárítani, 2-0.

A mérkőzés eldőlt, a Madrid már kettőt cserélt (a Frankfurt hármat), könnyedén futballoznak a spanyolok.

Vinícius, Kroos és Carvajal lement, Dani Ceballos és két új szerzemény állt be, Tchouaméni és Rüdiger.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert a Real Madrid.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×