eur:
395.39
usd:
372.04
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A magyar válogatott játékosai, miután 12-8-ra győztek Montenegró ellen a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Märcz Tamás: tetszett a tűz játékosokban

A pólóválogatott szakvezetője elmondta, mi kellett a "masszív" meccs megnyeréséhez.

Fontos győzelemmel kezdte a budapesti világbajnokságot a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely Montenegrót 12-8-ra verte a Hajós uszodában a Margitszigeten, hatezer tomboló néző előtt. Nem véletlen, hogy meccs utáni nyilatkozatát Märcz Tamás szövetségi kapitány is a szurkolókkal kezdte.

„Nagyon tetszett a közönség, extrák voltak, de nem lepett meg. Nem lepett meg az sem, hogy Montenegró így tud játszani. Az olimpiához képest ugyan a fél csapat kicserélődött, de érett játékosok vannak a keretben, akik fel tudják venni a kemény harcot. Jó csapattal érkeztek ide, tudtuk, hogy masszív meccs lesz, az is volt. Tudtam, hogy nem leszünk az elképzelt tökéletes formában, gondoltam, hogy lesznek nehéz perceink, de bíztam a csapatban, hogy valahogy a magunk javára billentjük a meccset.”

A szakvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy gyorsan és könnyen ítélnek kiállításokat, így nagyon fontos a figyelem és az alkalmazkodás.

„Ott kell lenni fejben, hogy ne legyen olyan helyzet, hogy egy ember egyedül marad és gólt lő, figyelni kell arra, hogy minél előbb rendeződjünk és felállt védelem legyen” – mondta Märcz Tamás, megjegyezve, hogy a meccs egy szakaszában jól működött az emberhátrányos védekezés, utána viszont már szépen értékesítették a fórokat a montenegróiak.

„Tetszett a tűz a játékosokban. Tudtam, hogy fizikailag jó állapotban vannak, de a csapattá formálódáshoz kell egy kis idő. Most mindent odatettek, nagy tűzzel játszottak minden helyzetben, egymást segítve. Nyugodtak voltak, amikor nem vezettünk, és akkor is, amikor jött fel Montenegró. Elő tudtak venni olyan dolgokat, amelyek a nyitómeccs megnyeréséhez szükségesek voltak” – fejtette ki.

A játékosok közül Manhercz Krisztián arról beszélt, hogy mindenben lehet javulni, túl sok lövés jutiott el a magyar kapuig, ezen változtatni kell.

„Nem gondolom, hogy jól játszottunk volna, bennünk volt a drukk a 6 ezer néző miatt, de az egyéni teljesítmények át tudták lendíteni a csapatot, Zalánki Gergő góljai, vagy Vogel Soma védései. Kezdésnek jó volt, de azokhoz a célokhoz, amiket megfogalmaztunk, mérkőzésről mérkőzésre kell majd fejlődnünk.”

A következő ellenfél Brazília lesz csütörtökön este.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×