eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Piros Zsombor az ausztrál Alex de Minaur ellen játszik az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn a sydney-i Ken Rosewall arénában 2022. március 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Dan Himbrechts

Egy lépésre a wimbledoni főtáblától Piros Zsombor

A második meccsét is megnyerte a selejtezőben, ő lehet a hatodik magyar egyesben a főtáblán.

Piros Zsombor második fordulós mérkőzését is megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében, így egy lépésre került a főtáblától.

A világranglistán 178. játékos másodszor indult a londoni Grand Slam-torna kvalifikációjában, 2017-ben az első körben búcsúzott, a mostani selejtezőt megelőzően akkor játszott legutóbb tétmeccset füves borításon.

Piros az első körben 40 perc alatt kerekedett német riválisa fölé, a második fordulóban pedig a brazil Matheus Pucinelli de Almeidával (227.) találkozott.

A Davis Kupa-válogatott játékos nem kezdett jól, de 0:2 után már csak két játékot veszített, így 41 perc alatt megnyerte az első szettet. A második felvonásban Piros azonnal brékelőnybe került, amit végig megtartott, így 90 perc alatt győzött.

A 22 éves teniszező - a 2017-es Australian Open junior bajnoka - a harmadik körben a kazah Mihail Kukuskin (160.) és a német Philipp Kohlschreiber (230.) találkozó győztesével csap össze: pályafutása legjobbjaként előbbi 39., utóbbi 16. is volt az ATP-rangsorban.

A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni a selejtezőnek hagyományosan otthon adó Roehamptonban, ahol a nők között szerdán (ma) még Babos Tímea és Jani Réka is pályára lép.

A legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar, Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma a tagja.

Selejtező, 2. forduló: Piros Zsombor–Matheus Pucinelli de Almeida (brazil) 6:4, 6:4

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×