eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rio de Janeiro, 2014. július 13.Philipp Lahm német csapatkapitány emeli a magasba a világbajnoki trófeát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság Németország-Argentína döntő mérkőzést követő díjkiosztó ünnepségen a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2014. július 13-án. Németország a rendes játékidőt követő hosszabbításban Mario Götze góljával 1-0-ra győzött és negyedszer hódította el a világbajnoki trófeát. (MTI/EPA/Marcus Brandt)
Nyitókép: Marcus Brandt

A német futball csodagyereke újra megmutathatja, hogy jobb, mint Messi

A világbajnoki győzelmet érő gólt jegyző Mario Götze 30 évesen kap új esélyt az Eintracht Frankfurtnál.

Az átigazolási időszak egyik szenzációjának számít Németországban, hogy visszatért a Bundesligába a hazai futball egyik legnagyobb sztárja. Mario Götze, a németek világbajnok labdarúgója holland a PSV Eindhoventől az Eintracht Frankfurthoz igazolt. Az Európa-liga-győztes klub hároméves szerződést kötött a 30 éves labdarúgóval.

Götze a 2014-es brazíliai világbajnokság döntőjének hosszabbításában a németek győztes gólját szerezte Argentína ellen, és ezzel örökre beírta nevét a német labdarúgás történetébe. Mint ahogy az a mondat is, amellyel az akkori szövetségi kapitány a hosszabbításban a pályára küldte.

"Mutasd meg a világnak, hogy jobb vagy, mint Lionel Messi"

– súgta Löw az akkor 22 éves játékos fülébe, és Götze legalábbis az általa szerzett gól pillanatában megmutatta.

Vitathatatlan tehetségéből fakadóan anyaegyesületénél, a Borussia Dortmundnál, majd a Bayern Münchennél a szakemberek nagy karrierre számítottak, ez azonban elmaradt. Gyakran volt sérült, emiatt a túlzott terhelést sem bírta. 2016-ban három év után elhagyta a müncheni klubot, és visszatért a Dortmundhoz, de többnyire már csak csereként kapott helyet.

Egy különleges anyagcsere-betegség miatt csaknem fél évet ki kellett hagynia. Ezt követően az egymást gyorsan váltó edzők – Thomas Tuchel, Peter Bosz, Peter Stöger és Lucien Favre – egyike sem találta meg számára a megfelelő helyet. 2020-ban már dortmundi szerződését sem hosszabbították meg, és ezt követően a PSV Eindhovenhez igazolt.

Négyéves szerződését azonban két év után megszakította, és a napokban a nagy álmokat dédelgető Eintracht Frankfurthoz igazolt. Sajtóértesülések szerint a frankfurtiak négymillió eurót fizetnek érte a hollandoknak.

Götze igazolása kisebb szenzáció, ami egy évvel ezelőtt még aligha következhetett volna be, mert a klub 42 év után nyert ismét az európai kupaporondon, miután tizenegyesekkel legyőzte a Glasgow Rangerst az Európa-liga sevillai döntőjében. A nemzetközi sikerek nyomán a klub pénzügyileg is magasabb szintre jutott, Götze pedig korábbi tehetségéhez méltó esélyt kapott.

Új egyesülete az Európa-liga megnyerésének köszönhetően a következő szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×