eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke gyerekekkel fut az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Már futottak az új Nemzeti Atlétikai Központban

Sebastian Coe elégedett a 2023-as atlétikai vb előkészületeivel.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik.

Az esemény szervezőbizottságának tájékoztatása szerint a brit sportvezető a vizes világbajnokságra érkezett Budapestre, de találkozott Deutsch Péterrel, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatójával és Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével. A program részeként megnézte az épülő Nemzeti Atlétikai Központot, amelyet Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó mutatott be neki.

A sportolóként kétszeres olimpiai bajnok és világcsúcstartó középtávfutó csatlakozott a szövetség Kölyökből Atléta Programjának tíz résztvevőjéhez és jelképesen futott velük pár métert a még épülő atlétikapálya talaján. A Kölyökből Atléta Program az atlétikai világbajnoksághoz kötődő sportágfejlesztési programok egyike, melynek célja, hogy egyre több gyerek válassza első sportágként az atlétikát, mint minden sport alapját. A program eredményeképpen tavaly már harminc százalékkal nőtt a 6-12 éves atléták száma.

"Nagyon elégedett vagyok a szervezéssel, természetesen sok még a tennivaló, de minden a terv szerint halad. Nagyon jó csapat dolgozik azon, hogy fantasztikus világbajnokságot láthasson a közönség. Nagy élmény volt találkozni a kis futótársaimmal, a magyar Kölyökből Atléta Program részvetőivel és öröm volt látni, ahogy először lépnek a stadion területére" - mondta Sebastian Coe.

Budapest, 2022. június 18.
Scheidler Géza, MASZ Sportszakmai Igazgató, Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke (b-j) az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik.
MTI/Balogh Zoltán
Scheidler Géza, MASZ Sportszakmai Igazgató, Deutsch Péter, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója, Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke (b-j) az épülő Nemzeti Atlétikai Központban 2022. június 18-án. Látogatásán Sebastian Coe futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik. MTI/Balogh Zoltán

"Alig több mint egy év múlva, 2023 augusztusában kezdődik az első hazai rendezésű atlétikai világbajnokság, Magyarország történetének legnagyobb eseménye. Célunk a világbajnoksággal a magyar atlétika erősítése, népszerűsítése és hogy minél több gyerek válassza ezt a sportágat" - fogalmazott Deutsch Péter.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×