eur:
393.85
usd:
367.85
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC Telekom Waterpolo és a horvát Jug Dubrovnik mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar csapat 14-13-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: egy csoda ez a Fradi, és még nincs vége

Sima győzelemnek kellett volna lennie a Jug Dubrovnik elleni BL-negyeddöntőnek az olimpiai bajnok szerint, de a bírók izgalmassá tették, a végén a mentális kondíció döntött. A Pro Recco elleni péntek esti elődöntőben a papírforma dacára is ferencvárosi győzelmet vár a szakember.

Az FTC-Telekom Waterpolo 14–13-ra nyert a Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének negyeddöntőjében. A 2019-ben győztes, tavaly döntős magyar bajnokcsapat a péntek esti elődöntőben a címvédő olasz Pro Reccóval találkozik. A negyeddöntőt megkeresésünkre az olimpiai bajnok Faragó Tamás értékelte.

Az egykori Vasas-csillag elsőként a mentális kondíció jelentőségére hívta fel a figyelmet.

„A Ferencváros ezen a hektikus, a bírók által kicsit összevisszasággal indított mérkőzésen végül is felül tudott emelkedni minden zavaró körülményen”

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar csapat volt az esélyes, de nagyon kellett örülni a végén, hogy sikerült is nyerni.

A Jug Dubrovnikot erős ellenfélnek tartja Faragó Tamás, nagy eredmény szerinte ez a győzelem, de amilyen ferencvárosi fölénnyel indult a negyeddöntő, ahhoz képest igen izgalmas lett a párharc.

„Sima mérkőzésnek indult, a Ferencváros az első negyedben 3–0-ra vezetett úgy, hogy igazából a horvát csapat azt se tudta, hogy egyáltalán a vízben van, nagyon gyenge kapusteljesítményt nyújtott az ellenfél. A bírók képesek voltak ebből nagyon szoros eredményt kihozni, és a végén szerencsére a mentális kondíció a Ferencváros javára döntötte el a mérkőzést” – vázolta fel a negyeddöntő dinamikáját Faragó Tamás.

A játékvezetők kétszer annyi játékost szórtak ki az egyik oldalon, mint a másikon. Az olimpiai bajnok veszélyesnek nevezte a bírók ilyenfajta tevékenységét, mint mondta, a vízilabda szubjektív sport, XXI. századi sportot szeretnének csinálni belőle, de annak nem ez az útja.

Az olaszok címvédő sztárcsapata, a Pro Recco lesz a péntek esti elődöntőben a Ferencváros ellenfele. Itt a nagyközönség egyértelműen a riválist tartja esélyesebbnek Faragó Tamás szerint, de:

„A Pro Recco minden évben olyan nagy költségvetésű profi csapat, amelyben a világ legjobb játékosait összegyűjtik. Természetesen mindent megfizetnek, ugyanakkor mindent megkövetelnek. Azt hiszem, hogy a Ferencváros még jobban fog játszani a következő mérkőzésen, mert azért nagyon nagy teher egy Fradinak, egy magyar csapatnak, hogy esetleg nem tud a négy közé kerülni. Talán meglepő, de én

győzelmet várok a Ferencvárostól”

– értékelte az esélyeket.

Ugyanakkor kész csodának tartja, amit a klub és Varga Zsolt vezetőedző, 2000 olimpiai bajnoka kihozott ebből a csapatban, amely nagy átalakításon ment át a három évvel ezelőtti BL-győzelme, de a tavalyi döntője óta is. A változtatások dacára elsősorban a magyar válogatott erősségeinek vezetésével Európa egyik legjobb csapatává nőtte ki magát.

Ezt a Pro Recco ellen péntek este fél kilenctől (M4 Sport) bizonyíthatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×