eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Zalánki Gergő, az olasz Pro Recco játékosa (b) és Granados Ortega Alvaro, a spanyol csapat tagja a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Pro Recco - CNA Barceloneta mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar légiós győztes góljának köszönhetően az olasz csapat 11-10-re nyert. MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Négy között a címvédő Pro Recco a vízilabda BL-ben

A Zalánki Gergővel felálló címvédő Pro Recco a magyar légiós győztes góljának köszönhetően 11-10-re nyert a spanyol Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki negyeddöntőjében.

A torna első nagy rangadóján szembekerült egymással a csoportkör két legeredményesebb játékosa: Zalánki Gergő 42, Alvaro Granados 37 gólt szerzett eddig, ugyanakkor amíg az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar balkezes vízilabdázónak ehhez 68 lövésre volt szüksége, addig spanyol riválisa 90 próbálkozásból jutott el eddig.

Ami a két gólvágó mostani teljesítményét illeti, ebben a spanyol válogatott kiválósága bizonyult jobbnak, ugyanis négy góljával kis híján győzelemre vezette a katalán együttest, amelyet egy hajsznál választott el a sikertől. A végén azonban a Barceloneta elpuskázta emberelőnyét, a Recco viszont értékesítette a magáét, az időkérés után Zalánkira jött ki a figura, ő pedig óriási kapufás góllal eldöntötte az összecsapást.

A 27 éves játékos a találkozót követően a vegyes zónában elmondta,

érződött a csapaton, hogy a múlt héten befejeződött olasz bajnoki döntő miatt keveset tudott készülni, emiatt fásultabb volt, a Barceloneta pedig gyorsabban játszott.

Győztes góljával kapcsolatban arról beszélt, az időkérés alatt megbeszélték, hogy ő kanyarodik majd fel, amikor pedig a kezébe került a labda, úgy érezte, nincs már sok idő, ezért lőtt. Zalánki megjegyezte, leendő ellenfelük szerinte a Ferencváros lesz, amelyet esélyesebbnek tart a Jug Dubrovniknál, "ma éjfélig ő is a zöld-fehéreknek szurkol majd".

A Recco története 10. sikerére hajt a legrangosabb európai kupasorozatban és 2008 után először védené meg címét.

A Novi Beograd 16-10-re nyert csütörtökön a CN Marseille ellen, így szintén elődöntős. A 2015-ben alapított, a mostani idényre szerb olimpiai bajnokok sorával megerősített belgrádi alakulattal csak a második negyed közepéig tudta tartani a lépést a francia gárda, köszönhetően az ugyancsak szerb ötkarikás aranyérmesnek, a Szolnokkal 2017-ben BL-győztes Andrija Prlainovicnak.

A Novi Beograd a pénteki elődöntőben az olasz Bresciával találkozik, míg a Marseille az 5-8. helyért folytathatja, első ellenfele pedig a német Waspo Hannover lesz.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád)

negyeddöntő:

Pro Recco (olasz)-CNA Barceloneta (spanyol) 11-10 (4-3, 1-3, 3-2, 3-2)

Novi Beograd (szerb)-CN Marseille (francia) 16-10 (5-4, 4-2, 3-1, 4-3)

Brescia (olasz)-Waspo Hannover (német) 12-5 (4-1, 3-1, 3-2, 2-1)

később:

FTC Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 20.30

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×