eur:
394.67
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Chelsea labdarúgóklub címere a londoni Stamford Bridge stadion egyik kapuján 2022. február 28-án. A Chelsea tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics  2022. február 26-án a klub jótékonysági alapítványának kezébe adta a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea irányítását. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Forma–1-es és teniszező nagyágyú is beszáll a Chelsea megvásárlásába

Lewis Hamilton és Serena Williams is csatlakozott a Martin Broughton által vezetett csoporthoz, amely az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő és Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea megvásárlására tett ajánlatot.

Becslések szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok brit pilóta, valamint a korábbi női világelső amerikai teniszező egyaránt 10 millió fonttal (4,44 milliárd forinttal) szállna be az üzletbe.

Broughton maga mellett tudhat több ismert és gazdag személyt, például Sebastian Coe-t, a britek legendás olimpiai bajnok atlétáját, a nemzetközi szövetség (WA) elnökét, valamint a sportvilág ismert amerikai befektetői közül Josh Harrist és David Blitzert, akik a Philadelphia 76ers kosárlabdacsapatban és a New Jersey Devils jégkorongcsapatban is tulajdonostársak.

A Chelsea-drukker brit üzletember, Broughton 2010. április 16-tól a Liverpool FC elnökeként tevékenykedett, feladata a tartozásokat felhalmozó klubnál a tulajdonosváltás elősegítése volt. Posztjáról az eladást követően november 30-án távozott.

Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től. Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben, mert értesülések szerint jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, amit azonban Abramovics vitat. A londoni klub több befektetői csoportot érdekel, az eladást a Raine Group amerikai bank felügyeli.

A Chelsea megvásárlására négy üzleti csoport maradt versenyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×