eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin
Technikusok Charles Leclercnek, a Ferrari monacói versenyzőjének autója körül a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíján a szahíri versenypályán 2022. március 20-án.
Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Giuseppe Cacace

F1-szakértő: olyan a Ferrari, mintha zsinóron húznák

Megbízhatóságban és tempóban is a Ferrari kezdte a Forma–1 új korszakát a legjobb pozícióban, a bahreini szezonnyitón a maranellói csapat kettős sikert aratott a monacói Charles Leclerc vezetésével.

Vámosi Péter megfogalmazása szerint a sok évnyi „majd jövőre történet” „csodák csodájára” végre beért. A Racingline.hu főszerkesztője úgy véli, jelen pillanatban a szabályváltozások legnagyobb nyertese a Ferrari, köszönhetően annak, hogy sikerült egy olyan autót felépítenie, ami egyrészt „baromi” jól néz ki, és innovatív megoldásokkal van felvértezve, valamint a motorban is „találtak” még 25 lóerőt, tehát esetükben igaz az a F1-es mondás, miszerint „az a szép, ami gyors”.

De ami a legfontosabb: nincsenek olyan jellegű megbízhatósági problémáik, mint például a hétvége legnagyobb vesztesének, a Red Bullnak, de nem is fejlesztették félre az autóikat, mint a Mercedes, amelyek folyamatosan billegnek az egyenesek végén féktávon, ez pedig mentálisan sem tesz túl jót a pilótáknak – emelte ki a szakértő, emlékeztetve, hogy ennek ellenére a Mercedes – köszönhetően Lewis Hamilton harmadik, George Russell negyedik helyének – egyelőre második a konstruktőrök versenyében. „Ehhez képest a Ferrari olyan, mintha zsinóron húznák, úgyhogy ez egy jól sikerült dolog” – ismételte meg. Vámosi Péter szerint az is beszédes, és összedolgozásra enged következtetni, hogy a konstruktőri versenyben a harmadik a Haas, a negyedik pedig az Alfa Romeo, melyek szintén kapcsolódnak a maranellóiakhoz.

A száguldó cirkusz következő állomása Dzsidda, a Szaúdi Nagydíj lesz, ahol három hónappal korábban Lewis Hamilton remekelt. A Racingline.hu főszerkesztője szerint egy biztos:

a Red Bullnak „pokolian” össze kell szednie magát,

akár „lejjebb csavarva” valamit, hogy egyáltalán beérjen. Szerinte az, hogy a négy Hondából egyedül Cunoda Júki (AlphaTauri) ért célba, nem igazán vet jó fényt az erőforrásra.

És egyelőre nem úgy fest, hogy bárki is megszorongathatja a Ferrarit – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×