eur:
388.95
usd:
361.26
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella
Virth Balázs
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Súlyos nehézségről beszél Milák Kristóf új edzője

A világbajnokságok időpontjának megváltoztatása problémát okoz az olimpiai felkészülésben – mondta Virth Balázs.

Fukuoka nem rendezi meg idény nyáron a vizes-világbajnokságot, az eseményt 2023-ra halasztották, ez viszont felborította a magyar úszók felkészülését, akik már a 2024-es párizsi olimpiát célozták meg. Így viszont az idei évre csak az augusztusi, római Európa-bajnokság maradt, utána viszont egymást érik majd a világversenyek, mert jövő júliusban Fukuokában lehet világbajnokság, míg a 2023-ra tervezett dohai vb-t 2024 januárjában rendezhetik meg..

"Nehézséget fog okozni majd a torlódás" – mondta érdeklődésünkre Virth Balázs, de Milák Kristóf és Kapás Boglárka edzője kiemelte, mivel idénre csak az Európa-bajnokság maradt, arra rendesen fel tudnak legalább készülni.

"Ez az év ebből a szempontból nem lesz terhes, viszont amiatt, hogy átrakták újabb időpontra a vb-ket, és Doha januárra szorult, ott komoly problémát fog okozni, hogy melyik lesz a kvalifikációs verseny, illetve, hogy melyik legyen az a verseny, amelyre úgy kell formát időzíteni, hogy az olimpiát ne veszélyeztesse" – magyarázta a gondokat a szakember.

Virth Balázs arra számít, hogy a nyári vb lenne a jobb időpont az olimpiai kvalifikációra, hiszen arra az egész világ fel tudna készülni, a januári időpont azért problémás, mert akkor a decemberi időszakot is végig kéne dolgozni, pedig abban az évben már mindenki az olimpiára koncentrál.

"Ez nem csak nekünk jelent ez problémát, ettől függetlenül nyilván majd súlyozni kell, hogy melyik lesz az a világbajnokság. Ezenkívül is lesznek még kvalifikációs versenyek, és meg kell próbálni minden lehetőséget úgy összeállítani, hogy csak az olimpiára fókuszáljunk" – mondta az úszóedző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×