eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: fc-union-berlin.de

Hivatalos, a Bundesligában folytatja Schäfer András

Újra hat magyar lesz a német élvonalban.

A német labdarúgó élvonalban szereplő Union Berlinben folytatja pályafutását Schäfer András.

A Bundesliga-klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az elmúlt év legjobb magyar futballistájának választott középpályást.

A 22 esztendős, szombathelyi származású játékos 2019-ben az MTK-tól szerződött az olasz Genovához, egy évvel később pedig Dunaszerdahelyre igazolt, ahol 61 tétmérkőzésen négy gólt szerzett és hét gólpasszt adott.

"A Bundesliga Európa egyik legerősebb bajnoksága, itt játszani nagyon különleges dolog.

Az Union lenyűgöző fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, szeretnék én is előre lépni, és megvetni a lábam a csapatban. Nagyon várom az új feladatot" - idézte a 13-mas számmal "pózoló" Schäfert a berliniek honlapja.

Schäfer érkezésével újra hat magyar játékos van a Bundesligában: a Leipzigben Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik, a Freiburgban Sallai Roland, a Mainzban pedig Szalai Ádám. Novothny Soma a téli szünetben távozott az újonc Bochumtól.

Az Union Berlin az ötödik helyen áll a Bundesligában, szombaton a Borussia Mönchengladbach vendége lesz a 20. fordulóban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×