eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
MADRID, SPAIN - NOVEMBER 24: Paolo Maldini during the UEFA Champions League  match between Atletico Madrid v AC Milan at the Estadio Wanda Metropolitano on November 24, 2021 in Madrid Spain (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)
Nyitókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Paolo Maldini: a Milan költözés nélkül nem lehet sikeres

El kell hagyni a San Sirót az AC Milan labdarúgócsapatának technikai igazgatója szerint.

Az új stadion tervét - melyen az utolsó simításokat az idén végzik el - a milánói dóm inspirálta. A Katedrális elnevezésű projektet a múlt héten hozták nyilvánosságra. Az elképzelést ugyanaz a Populous nevű tervező cég vázolta fel, amely a londoni Wembley, valamint az Arsenal és Tottenham Hotspur stadionjának tervezésénél is közreműködött.

A Giuseppe Meazza Stadion - ismertebb nevén San Siro - 95 éve otthona az AC Milannnak és az Internazionalénak. Maldini szerint mindkét nagy klubnak szüksége van a váltásra.

"Emlékekről beszélünk, de ki az, akinek nálam jobban fájhat egy ilyen hatalmas váltás" - mondta a Sette magazinnak Maldini, aki máig rekorder a Milan színeiben lejátszott mérkőzések tekintetében. Hozzátette ugyanakkor: "ha azt szeretnénk, hogy a Milan és az Inter is visszakerüljön az európai futball csúcsszintjére, hasonlóan csodálatos történeteket írva, mint amilyeneket a San Siróban, akkor szükség van egy új stadionra. Nincs alternatíva. Ez nem választás, hanem szükségszerűség."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×