eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Planéta Szimonetta (b) és a kongói Rita Luana Saraiva a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én.
Nyitókép: Planéta Szimonetta (b) és a kongói Rita Luana Saraiva a spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen. MTI/Illyés Tibor

Női kézilabda-vb - Planéta: lelkileg nagyon kellett a győzelem

Planéta Szimonetta szerint lelkileg minden játékosnak nagyon kellett, hogy a magyar női kézilabda-válogatott legyőzze Kongót a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapján.

A magyarok szerdán 30-19-re kikaptak Dániától, így már csak matematikai esélyük volt a negyeddöntőbe jutásra, de az is szertefoszlott, amikor a németek péntek délután fölényesen legyőzték a Koreai Köztársaságot.

"Örülök a nyolc gólomnak, örülök, hogy a hétméteresek bementek, de nem az volt a legfontosabb, hogy ennyi gólt szerezzek. Lelkileg mindenkinek nagyon kellett ez a győzelem, és jó dolog, hogy mindenki pályára lépett" - nyilatkozta a mezőny legeredményesebb játékosa a 30-22-re megnyert találkozót követően.

Hozzátette, ellenfelükön is látni lehetett a fáradtságot, de a gyors lábú kongóiaknak nagyon komoly átlövéseik voltak, ezek meglepték a magyarokat, mivel nem erre készültek, de szerinte a lényeg, hogy könnyen nyertek.

"Az utolsó meccsen azért fogunk küzdeni, hogy nyerjünk a dél-koreaiak ellen, hiszen nem kérdés, hogy győzelemmel akarjuk zárni a tornát. Az egyik legnagyobb fegyverünk az lehet, ha megfuttatjuk őket" - magyarázta Planéta.

Márton Gréta úgy értékelt, a vártnál nehezebb mérkőzést játszottak egy speciális ellenféllel szemben, amely nagyon jól teljesített. A három gólig jutott balszélső úgy fogalmazott, szomorkás hangulatú volt a bemelegítés, mert tudták, hogy már nem juthatnak tovább, de minden erejüket összeszedték.

"Voltak dolgok, amikkel megleptek minket, főleg a remek átlövéseikkel, mert arra készültünk, hogy szeretnek betörni. A vasárnapi meccsen is szeretnénk magunknak és a szurkolóknak is bizonyítani, hogy mi mindent megtettünk" - nyilatkozta.

Az ősszel kezdődött csapatépítésről a Ferencváros játékosa úgy vélekedett: a legfontosabb, hogy meg kell találni a vezért védekezésben és támadásban is, és ha lesz valaki, aki kompletten tudja irányítani a csapatot, akkor könnyebb dolguk lesz.

"Sajnos Tomori Zsuzsanna most nincs a keretben, szerintem ő nagyon hiányzott a védekezésünkből" - szögezte le.

Szemerey Zsófia végigvédte a második félidőt, de 15 lövésből csak kettőt hárított.

"Örülök, hogy kaptam lehetőséget, annak viszont nem örülök, hogy nem tudtam élni vele. Sajnos, ezen a világbajnokságon még nem tudtam megmutatni, amit tudok, és amiért behívtak, de remélem, lesz még rá lehetőségem" - mondta a kapus.

A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol vasárnap 18 órakor a Koreai Köztársaság ellen zárják szereplésüket.

Granollers, 2021. december 10.
Háfra Noémi (b) és Lukács Viktória, valamint a kongói Neida Klenn Divoko Kangou a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én.
MTI/Illyés Tibor
Háfra Noémi (b) és Lukács Viktória, valamint a kongói Neida Klenn Divoko Kangou a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én. MTI/Illyés Tibor

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×