eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Marco Rossi: ez az utolsó lehetőség

A szövetségi kapitány bizakodóan várja az albánok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzést, mert szerinte a magyar labdarúgó-válogatott játékosai jobb formában vannak, mint szeptemberben voltak.

"Agresszívabb, dinamikusabb játékot várok, védekezésben pedig nagyobb szervezettség kell. Úgy vélem, több egyéni megoldásra lesz szükség a hatékonyabb támadásépítéshez, de említhetném még a hozzáállást is" - válaszolt sajtótájékoztatóján az olasz szakember arra a kérdésre, hogy csapatának miben kell előrelépnie az albánoktól szeptemberben elszenvedett 1-0-s vereséghez képest.

Rossi kifejtette, úgy kell játszani, hogy tudják, mit akarnak elérni, mert "ez az utolsó lehetőség", ugyanis már egy esetleges döntetlennel is csak matematikai esély maradna a pótselejtező kiharcolására.

"Albániának 12 olyan játékosa van, aki topbajnokságban futballozik, nekünk jelenleg négy. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a siker érdekében. Nem vagyunk megszeppenve, győzelmi eséllyel lépünk pályára, nem lesz bennünk félelem" - jelentette ki az 57 éves szakvezető, aki szerint a sorsolás pillanatában az volt a papírforma, hogy az angolok végeznek az első, a lengyelek a második helyen, míg a magyarok a harmadik pozícióért az albánokkal lesznek versenyben.

Rossi kifejezetten bizakodóan tekintett a mérkőzés elé, mivel az MTI érdeklődésére elárulta, Szoboszlai Dominik jobb formában van, mint egy hónapja volt, ráadásul szerinte ez a nemzeti együttes több tagjáról szintén elmondható.

A tréner azt nem árulta el, hogy kivel pótolja a sérült csapatkapitányt, Szalai Ádámot a középcsatár pozícióban, de a Mainz légiósát ismételten pótolhatatlannak nevezte. Azt viszont elmondta, hogy

Willi Orbán bevethető lesz annak ellenére, hogy négy napig nem edzett betegsége miatt.

"Abban reménykedem, hogy a hajrában már az eredmény tartására koncentrálunk majd, de ha nem számunkra megfelelő lesz az állás, akkor előre mehet" - mondta Rossi arra a kérdésre, hogy döntetlen állásnál, a hosszabbításban előre mehet-e fejelni a kapus Gulácsi Péter.

Az RB Leipzig kapusa viszont arról beszélt, hogy egész pályafutása során legfeljebb ötször ment így előre fejelni, de abból kétszer gólt kapott a csapata.

"Csak győzelemmel tartjuk saját kezünkben a sorsunkat, emiatt nagyon fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Ez az egy útja van, hogy a továbbiakban is tudjunk a vb-részvételről beszélni" - jelentette ki határozottan Gulácsi, aki Szalai távollétében a csapatkapitányi karszalagot viseli majd. "Küzdelmes, kiegyenlített meccsre számítok, amely könnyen egygólos találkozó lehet, ezért fontos lenne, hogy ne kapjunk gólt".

A 31 éves hálóőr hátrányosnak nevezte a zárt kapus mérkőzést, főleg azt figyelembe véve, hogy a magyar válogatott éppen a két közvetlen riválisával találkozott, illetve találkozik úgy hazai pályán, hogy nem lehetnek nézők. Márciusban a lengyelek elleni a pandémia miatt, most a nemzetközi szövetség büntetése nyomán lesznek üresek a lelátók a Puskás Arénában.

A csoport negyedik helyén álló magyar együttes szombaton 20.45-től fogadja a második Albániát, amelyet győzelemmel megelőzne. A hatosból az első helyezett jut ki a 2022-es katari vb-re, a második pótselejtezőn küzdhet tovább a részvételért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×