eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Marco Rossi szövetségi kapitány a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén tartott sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kerethirdetés: Pintér Attilánál játszott, most Marco Rossi behívta a vb-selejtezőre

Vécsei Bálint 2014-ben játszott két mérkőzést a válogatottban, hét év után kerettag újra.

Vécsei Bálint és Nagy Zsolt is bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely októberben két világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik.

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfői kerethirdetése során elhangzott, hogy a sérült csapatkapitányt, Szalai Ádámot a pályán és a pályán kívül is nehéz lesz pótolni.

"Szalai klasszikus középcsatár, ezen a poszton nincs hozzá fogható futballista a magyar keretben. Van három olyan labdarúgó, aki játszhat a helyén, de egyik sem rendelkezik olyan kvalitásokkal, mint ő, így mindenképpen lesz taktikai változtatás. Elképzelésem van a pótlására, de majd az edzéseken meglátom, hogy a három jelölt milyen formában van és milyen taktikai változtatás valósítható meg" – mondta Rossi, aki hozzátette, a Mainz támadójának távollétében a kapus

Gulácsi Péter lesz a csapatkapitány.

Rossi úgy vélte, Szalait legalább ilyen nehéz lesz pótolni az öltözőben, mert rendkívüli a csapatra kifejtett lélektani hatása. Ebben szerinte Nikolics Nemanjának lehet fontos szerepe, még akkor is, ha esetleg nem játszik, mert nagyon pozitív szemléletű. Megjegyezte, ezen a téren az olyan tapasztalt játékosokra is számít, mint Nagy Ádám, Gulácsi vagy Willi Orbán.

"Az eddigi 35 mérkőzésemen 1,56 pontot szereztünk átlagosan, ez rendkívüli az elmúlt időszakhoz képest. Sokan elkezdték ezt a rendkívüli állapotot normálisként kezelni, miközben

az angoloknak 25 olyan játékosa van, aki egyedül többet ér, mint az egész keretünk"

– beszélt Rossi arról, hogy mi vezetett az érzelemdús sajtótájékoztatójához az Andorra ellen 2-1-re megnyert vb-selejtezőt követően.

Saját jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott,

"csak akkor marad a posztján, ha a szurkolók és a szövetség akarja, hogy maradjon".

Hozzátette, ha bekövetkezik, hogy a válogatott nem jut ki a 2022-es katari világbajnokságra, ami igencsak valószínűsíthető, akkor meg kell vizsgálni, mi vezetett ehhez, és annak fényében kész levonni a következtetéseket.

"Nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni a poszthoz, ha a szövetség váltani akar, nem leszek ennek a kerékkötője – jelentette ki az 57 éves tréner. – Addig van értelme, hogy Rossi legyen a szövetségi kapitány, amíg a játékosok követik a taktikai utasításokat, ugyanis a fizikai felkészítésre nincs ráhatásom, a mentálisra részben van, csak a taktikai felett rendelkezem teljes kontrollal".

A vb-selejtezős csoportban negyedik helyen álló magyarok jövő szombaton a harmadik albánokat fogadják a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen, három nappal később pedig az Eb-döntős és a hatosban éllovas angolok vendégei lesznek Wembley Stadionban.

A magyar válogatott kerete

kapusok

Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter

védők

Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Nagy Zsolt, Nego Loic, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk

középpályások

Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Schäfer András, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint

támadók

Hahn János, Holender Filip, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Sallói Dániel, Schön Szabolcs, Varga Roland

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×