eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője ünnepel, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának sprintfutamát a monzai versenypályán 2021. szeptember 11-én. A futamot szeptember 12-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/GETTY/Lars Baron

A Mercedesek az élen Szocsiban

A vb-t vezető Verstappen a harmadik lett.

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője futotta meg a leggyorsabb köridőt a Forma-1-es Orosz Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

Szocsiban a 32 éves pilóta mögött címvédő és hétszeres világbajnok csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett másodikként, míg a harmadik időt az összetett pontversenyben jelenleg vezető Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője autózta.

A negyedik pozícióban a monacói Charles Leclerc zárta a gyakorlást a gyengélkedő Ferrarival, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel ötödik lett az Aston Martinnal.

Hamilton és Verstappen hátránya valamivel több mint kéttized másodperc volt Bottastól, Leclerc már hattizeddel, Vettel pedig jóval több mint egy másodperccel maradt el a finn versenyző köridejétől.

Eredmények, 1. szabadedzés (élcsoport):

1. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:34.427 perc

2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:34.638

3. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:34.654

4. Charlec Leclerc (monacói, Ferrari) 1:35.117

5. Sebastian Vettel (német, Aston Martin) 1:35.781

6. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 1:35.794

A további program:

2. szabadedzés 14.00

szombat:

3. szabadedzés 11.00

időmérő edzés 14.00

vasárnap:

futam 14.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×