eur:
394.17
usd:
365.31
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rapport Richárd a Barátok csatája elnevezésű magyar-lengyel válogatott sakkmérkőzés első napján Budapesten, a Flamenco szállóban 2014. június 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Beliczay László

Két döntetlent játszott Rapport Richárd a regnáló világbajnok ellen

Az újszerű lebonyolítás miatt, mégis Magnus Carlsen kapott több pontot.

Rapport Richárd két döntetlent ért el a világbajnok Magnus Carlsennel szemben, a hagyományostól eltérő pontozás miatt mégis alulmaradt a sakkozók szuperversenyének harmadik fordulójában, a norvégiai Stavangerben.

A világ élmezőnyéből hat játékost felvonultató esemény honlapjának beszámolója szerint a jövő péntekig tartó viadal csütörtöki játéknapján a világos bábukat vezető magyar remizett a norvég nemzetközi nagymesterrel a klasszikus partiban, majd ugyanígy végeztek a felek a rövidített játszmában – az úgynevezett armageddonban –, amelyben a sötéttel játszó Carlsennek a döntetlen is elegendő volt a nyeréshez.

A tornán a győzelem három pontot ér, a vereség nullát. Döntetlennél egy olyan villámjátszma következik, amelynek színelosztása ugyanaz, mint a fő játszmában. Az armageddonban a világos tíz percet kap, a sötét csak hetet, de a remi a sötét győzelmét jelenti. Aki ebből a partiból jobban jön ki, másfél pontot kap, míg a vesztes egy ponttal gazdagodik.

A magyar sakkozó a keddi nyitányon a hazaiak 2017-es junior világbajnoka, Aryan Tari felett diadalmaskodott, szerdán a korábbi kétszeres stavangeri első orosz Szergej Karjakinnal szemben másfél pontot gyűjtött be, így három forduló után 5,5 pontjával maradt az első helyen.

A norvégiai szuperversenyen mindenki kétszer találkozik mindenkivel, és a tíz forduló alapján hirdetnek végeredményt.

Rapport pénteken az iráni, de francia színekben játszó Alireza Firuzjával ül asztalhoz.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×