eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszél a FIFA isztambuli csúcstalálkozóján 2019. február 15-én. A szövetség stratégiai csúcstalálkozókat indított a tagszervezetekkel a stratégiai kérdések megvitatására a játék jövőjére vonatkozóan.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Komoly bajba kerülnek az őszi vb-selejtezők a koronavírus-szabályok miatt

Egyre több rangos labdarúgó-bajnokságban tartják vissza a válogatott labdarúgókat, mert visszatérve el kéne magukat zárni. A FIFA a válogatottak oldalára állt.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke arra kéri az angol és spanyol ligát, hogy engedjék el játékosaikat a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre.

A két ország elitklubjai a héten úgy foglaltak állást, hogy a koronavírus-járványban vörös besorozású, azaz utazásra nem ajánlott országokhoz nem engedik el a játékosaikat, mert hazatérésük után karantén vár rájuk, vagyis további 10-14 napig nem számíthatnának rájuk a fertőzésveszély miatt.

Infantino szerdai közleményében jelezte: minden érintettől szolidaritást kér, és azt, hogy tegyenek meg mindent a helyes és tisztességes játék érdekében.

"A világ legjobb játékosai közül sokan szerepelnek Angliában és Spanyolországban, és úgy gondoljuk, hogy ezen országoknak is osztozniuk kell a felelősségen, és világszerte védeniük kell a sportág integritását" - tette hozzá a FIFA elnöke.

Az angol Premier League kedden azt jelentette, hogy közel 60 játékosa utazna 26 vörös besorozású országba, de őket nem engedik el, míg a spanyol La Liga közlése szerint 13 klubból 25 játékos szintén nem utazhat a tiltás miatt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×