eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A svájci Roger Federer a szerb Novak Djokovic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében Melbourne-ben 2020. január 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Scott Barbou

Roger Federer: fogalmam sincs, hogy mi lesz, hogy lesz

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszező bizonytalannak nevezte jelenlegi helyzetét, és még nem tudja, mikor lép újra pályája. 40 éves, 4 gyereke van.

„Hosszú ideig nem csináltam semmit a térdem miatt. Wimbledon után hagynom kellett leülepedni a dolgokat” – nyilatkozott a 40 éves sztár a Blicknek.

Elmondta, a héten találkozik orvosával és csapatával, hogy megbeszéljék: hogyan tovább.

„Egyelőre minden egy kicsit bizonytalan”

– tette hozzá a korábbi világelső.

Federer Wimbledonban a negyeddöntőben búcsúzott, majd lemondta a szereplést a tokiói olimpián. Kétszer műtött jobb térde miatt nem indul a torontói tornán sem. Az US Open nevezési listáján ugyanakkor szerepel a neve, az év utolsó Grand Slam-tornája augusztus 30-án kezdődik New Yorkban.

A sérülését és az operációt követő hosszú kihagyás után a svájci teniszező idén márciusban, Dohában tért vissza, azóta mindössze 13 meccset játszott.

A kérdésre, hogy milyen szempontok befolyásolják a döntését, Federer, aki négy gyermek apja, így válaszolt:

„Ezt nehéz megmondani. Régen minden másképp volt. Akkor azt kérdeztem magamtól: hogy állok a világranglistán? Melyik lesz a következő torna?

Most a helyzet »trükkösebb«,

és a kérdések úgy szólnak: hogy fogom érezni magam, ha újra elkezdek edzeni? Mik a céljaim? Hogy egyeztessem össze a szereplésem a családommal? Mi lesz a csapatommal?” – fogalmazott Roger Federer.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×